Емир Кустурица пристига със сина си Стрибор


Емир Кустурица пристига със сина си Стрибор

4224

Емир Кустурица пристига със своя син Стрибор за концерта си в София.

Както MySound.bg вече извести, именитият босненец и неговият Оркестър на непушачите (The No Smoking  Orchestra) стартира световното си турне от зала 1 на НДК на 7 февруари.
      
34-годишният Стрибор ще се изяви на барабаните в групата на баща си.

Кустурица е добре познат у нас с многопластовата си особа и многобройните си артистични превъплъщения, а неговите български почитатели са от всички социални и възрастови групи.

Феновете на режисьора, актьора, китариста и човека вече се срещнаха с интригуващата, колкото нежна, толкова и безцеремонна автобиографична книга "Смъртта е непотвърден слух" (ИК "Колибри"). По собствените му думи тази изповед е реакция на некоректните интерпретации на неговите възгледи и споява лично и публично, патетика и ирония. Тя е своеобразен, поразително искрен филм, съставен от разкази, които не щадят нито автора, нито участниците в приключението, назовано живот. Филм-магнит, от който научаваме много за афинитета на автора към Иво Андрич, футбола и рока, за необичайните му срещи с представители на световния артистичен елит, за сблъсъка със серия от лични загуби и чудото да твориш в един безутешен политически контекст.

Из "Смъртта е непотвърден слух": "Kак би свикнал човек с перверзните идеи на съвременния свят, ако не беше забравата? Как би приел например война в името на хуманността? Ако принадлежиш на малък народ, който отказва да следва безропотно идеите на великите и в разгара на пренареждането на света въпреки всичко пита: "Къде сме ние в тази история?", могъщите сили те обсипват с бомби, които наричат милосърдни ангели".

Предстоящата среща с Кустурица и групата, която се спряга като "необичаен културен феномен" с 25-годишна история, ще завладее публиката с визия и звук и ще я хипнотизира с мощния си енергиен заряд, обещават организаторите от DeGris Events.

Билети на касите на НДК и в мрежата на "Евентим" - http://www.eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички