Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

28 статуетки за хип-хоп вече са при новите си притежатели


28 статуетки за хип-хоп вече са при новите си притежатели

5016

Церемонията по връчването на вторите годишни хип-хоп награди 359 Hip Hop Awards се състоя в зала 1 на НДК на 5 февруари.

Зрелищното шоу започна с изпълнение на X Energy Crew. Вихрените танцьори успяха да подгреят публиката с уникални изпълнения. След това щафетата поеха водещите на 359 Hip Hop Awards - Део и Елена (от Ice Cream). Ко-водещи бяха Наско Михайлов, Ванчела от The Voice и Играта, които правеха преки включвания от зоната на номинираните, а Negy и Нана предаваха директно от бекстейджа на зала 1 на НДК. За да бъдат още по-горещи емоциите в залата, заслуга имаха и момичетата от Sugar Wings Dance Group, чиито танци трудно могат да бъдат забравени.

Шоуто продължи над 2 часа, а на сцената се качиха Touch Down и Alex P, Ангел и Моисей, Pavell и Venci Venc, Dexter, Дивна, Billy Hlapeto, Lexus, Spens, Goodslav, Santra, Лора Караджова, Криско, Кристо, Михаела Филева, Venzy, Bobo, Jahmmi Youth, BobyLeon и  Скандау.  Део, Лео, Рафи и Играта също се изявиха (виж съвместния им клип 4D ТУК). Четиримата вече работят по продължение на хита.

Специално за вечерта Ангел, Моисей, Pavell и Venci Venc’ заедно с Васко ИвановDexter бяха подготвили много новаторско лайв шоу с микс от техни парчета. Изненадата на пърформънса бяха двата контролера, с които Ангел и Dexter в реално време създават и миксират бийтовете на песните си, върху които артистите импровизират и пеят на живо. Част от представените парчета беше и новият проект, който изпълнителите готвят за издаване отново като колаборация на крюто Setaabrat.com. Изявата бе подкрепена от атрактивната хореография на момичетата от танцовата формация Scary ShadowZzz.

Нана – редактор от 359hiphop.com, връчи почетната статуетка в памет на Никс от Touch Down. След това шоуто продължи и бяха отличени още десетки изпълнители. Криско грабна цели пет статуетки (Песен на годината ("Министърът на веселието"), Най-добър бийтмейкър/музикален продуцент, Най-гледан клип в youtube, Най-добра колаборация, Най-ротиран клип в The Voice Radio & TV Bulgaria), с което разби конкуренцията си. Лора Караджова стана ар-ен-би изпълнител (жена) и получи своята статуетка лично от Redman. Михаела Филева бе отличена в Пробив на годината, а Ice Cream стана група на годината. Членовете на формацията получиха своя приз от M.O.P. За ар-ен-би изпълнител (мъж) бе определен Bоbо, а F.O. - МС на годината. 100 Kila и тази година не остана без награди като безапелационно взе призовете за рапър на годината и албум на годината. В танцовите формации отличия получиха балет Нова и Makosa Nostra Family, а Bashmotion стана режисьор на годината. В категорията "ъндърграунд" татуетка грабна Atila, а за реге/денсхол бе удостоен Zafayah. Съвместният проект на Bobo, Redman и BobyLeon - "Paari", бе обявен за най-успешния общ проект със световна звезда на годината.

Феновете посочиха Born 2 hip hop за любимата си клубна парти платформа, Marti G стана диджей на годината, а Cass - DJane. Рекламата на Hybrid - Vivacom с участието на Ndoe е най-успешният рекламен клип с участието на хип-хоп изпълнител, а свежите момчета от СкандаУ грабнаха отличие за летен хит ("От юни до август").

Специални награди за стайлинг получиха Лео, Део, Рафи и Играта (на снимката) и Сантра.  Мария Бонева, организатор и идеолог на наградите, лично връчи призовете за цялостен принос и влияние в хип-хоп културата на Спенс и Петър - основател на Electric Force Crew, откъдето тръгват всички хип-хоп денс крюта.

Хип-хоп дивата Eve изпусна полета си за България поради снежни бури на летище Ню Йорк и реши да не си прави труда да стигне до страната ни, но за сметка на това M.O.P и Redman се реваншираха подобаващо, като направиха зрелищен концерт за присъстващите в залата.

Веднага след края на церемонията партито се пренесе в клуб Cubo, където всички се забавляваха до 7 сутринта, Redman беше диджей, хост и пя, а всички български изпълнители танцуваха и се веселиха на макс.

Цялата церемония можете да гледате на 8 февруари (събота) от 23.40 часа в ефера на TV7.

Веднага след края на 359 Hip Hop Awards 2014 започва подготовката за 359 Hip Hop Awards 2015, като организаторите обещават тя да е още по-мащабна и пищна.

Снимки на Марчела Иванова - в секцията "Галерия".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички