Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Турнето на Amon Amarth в Източна Европа стартира форсмажорно


Турнето на Amon Amarth в Източна Европа стартира форсмажорно

4076

Походът на Amon Amarth в Източна Европа стартира от Варшава, Полша, на 25 април.

Шведските викинги имат обявени 13 концерта в 10 държави, един от които е в България. Както MySound.bg вече писа, бандата ще удари в столичната зала "Универсиада" на 30 април,

Билетите за концерта са на цени от 40 лева в предварителна продажба в мрежата на Eventim в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на "Пикадили", Germanos, Technopoilis, OMV, Office 1 Superstore, "Техномаркет", "ESPO Груп", Usit Colours, Outlet Alex, "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", каса 3 на НДК, Дворец на културата и спортаВарна, Пловдив – билетна каса пред общината, както и онлайн на www.eventim.bg. При налични пропуски в деня на концерта и на входа на залата цената ще е 50 лева.

BGTSC препоръчва навременното закупуване на билети и спазването правилата на концерта с цел избягване на недоразумения.

Както е известно, Hypnos и Violentary също ще се изявят на събитието в столичната зала "Универсиада", чието начало бе изтеглено в 19.30 часа.

Лидерите на чешката дет метъл сцена (на снимката) са официалната съпорт банда за източноевропейското турне на Amon Amarth, предприето в подкрепа на актуалия албум "Deceiver Of The Gods". Формацията е основана през 1999. В нея са бившите членове на култовата по онова време банда Krabathor Bronislav "Bruno" Kovařík (вокали и бас) и Peter "Pegas" Hlavбč (барабани). Изборът за  име на бандата е повлиян от едноименната песен на австрийските легенди Pungent Stench. Китаристът Radek "RAD" Lebбnek се присъединява по-късно същата година, което дава тласък на групата и през 2000 се появява и едноименното EP "Hypnos", издадено от Morbid Records. Същата година RAD напуска, а на негово място идват друг бивш член на Krabathor - китаристът Renй "Hire" Hнlek, и китаристът Igor Mores. Първият дългосвирещ албум "In Blood We Trust" (2000) излиза отново в каталога на от Morbid Records. Специален гост в него е Mika Luttinen, вокал на финландците Impaled Nazarene. Нова смяна в групата и двамата китаристи са заменени от David Menšнk. Същата година формацията участва в X-mass Festivals.

Музикантите подписват с немския лейбъл Einheit Produktionen през 2011 и записват четвъртия си студиен албум "Heretic Commando", доверявайки се на норвежкия саундинженер Burge Finstad, познат от работата си с Mayhem, Ihsahn, Arcturus, Borknagar or Ulver. През 2012 Hypnos стават част от турнето Back In Black на Vader, което мина и през София през 2013.

Violentory е експериментъл метъл група, създадена през в Разград през 2007. В началото изпълнява кавъри на легендарни и наложили се нови банди на рок и хеви метъл сцената. В края на 2008, след двугодишно обикаляне по клубове и различни събития из по–големите градове в страната, музикантите решават да започнат работа изключително върху авторска музика. Същата година те взимат участие, представяйки България в проекта YES – Youth European Sound! в рамките на 13-тия Балкански младежки фестивал в Сандански. В края на 2010 групата участва в Plana Demo Fest, Велика Плана, Сърбия. Фестивалът се излъчва на живо по радио "Белград".

През 2011 членовете на ViolentorY се местят във Варна и заживяват под един покрив, за да имат повече време за творчество и записи на дебютния си албум "Theory Оf Life". Той е факт през 2013. Дискът получава високи оценки както от страна на почитателите на твърдия жанр, така и на критиката. "Theory Оf Life" е определен за най-якия българиски албум на 2013 от  читателите на списание "Про-Рок", №1 български метъл албум 2013 на списание Metal Hammer Bulgaria, получава и максимални оценки от български и чужди метъл портали. Наскоро групата представи свои нови парчета, част от които ще бъдат включени в следващия й проект.

Вратите на зала "Универсиада" ще бъдат отворени в 18.30 часа.

ТВ Спот:
https://www.youtube.com/watch?v=aDndZEweB2o

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички