Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Оратница предизвиква на концерт без секунда тишина

24.06.2017   MySound.bg
Оратница
Най-добрите идеи се раждат тогава, когато мислим извън рамките, експериментираме, импровизираме - eто защо Оратница продължава дългогодишните си традиции с поредното издание на проекта LAB Sessions.

Събитието, чиято концепция е No Silence (Без тишина) – непрекъснато смесване на стари и нови песни, плътно скрепени помежду си от импровизацията, ще се състои в столичния клуб Maze от 22.00 ч. тази събота (24 юни).

​Въпреки пътуването на бандата през музикалните традиции от всички краища на България, те са дълбоко вдъхновявани и от други стилове – електронната музика е един от тях. Това си личи най-вече от хип-хоп, дъбстеп, трап и дръм-ен-бейс ритмите, които секстетът използва в песните си - оттам идва и името на техния отличителен собствен стил - етнобас. Една от причините за големия успех на Оратница е, че групата умее да съединява изключително хармонично тези иначе толкова контрастиращи музикални полярности. Затова следващото предизвикателство, с което са се захванали, е да приложат друго типично за електронната музика явление - миксирането. Така всички парчета ще бъдат смесени помежду си по начин, по който един умел диджей би го направил. Това загатва за музикалното предизвикателство да се съчетаят различни ритми и тоналности заедно чрез импровизация. Затова обуйте най-удобните си обувки, защото няма да получите и миг почивка, тъй като групата ще ви фолклоризира без прекъсване с клубно етно звучене, приканиха организаторите.

Ще прозвучи както най-любимото от Оратница, така и някои нови пиеси, които бандата е забъркала специално за събитието. Както MySound.bg извести, групата вече има и своя нежна част - Дияна Василева (Мистерията на българските гласове) и Ася Пинчева (Мерудия, Космическите гласове от България), чиито вокали ще се извисят високо в атмосферата и ще разпръснат присъстващите из най-дълбоките и красиви кътчета на Оратница.

Линк към събитието тук: https://www.facebook.com/events/308529026254187

Повече информация за Оратница тук: https://www.facebook.com/oratnitza/


4121
100%
 

Май ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31