Звезди (Ахат) и Васко Кръпката са десертите на Цвете за Гошо


Звезди (Ахат) и Васко Кръпката са десертите на Цвете за Гошо

6342

Тазгодишното издание на традиционния блус-рок фестивал "Цвете за Гошо", ще се проведе на 10 и 11 май в столичния Южен Парк. Този път събитието, почитащо Патиарха на българския рокендрол и блус, е не в рамките на три, а на две вечери.

Афишът с участници гарантира отлично настроение. В него са както по-млади групи и изпълнители, близки до идеите и песента на Георги Минчев, така и ветерани, проправили заедно с него пътя на съвременната музика у нас. В регламента влиза една интерпретация на песен от репертоара на Гошо, както и авторски пиеси и магистрални за блуса и рокендрола парчета: по избор. Всяка банда има на разположение по 30 минути да демонстрира уважението си към вечно живата легенда и да разгърне в гиг предпочитаните песни от своята плейлиста.

Хедлайнър в първата вечер е Васко Кръпката. Блусменът събира на сцената за общ гиг Камен Кацата и Каскадьори. Преди тях ще свирят Вили Кавадлжиев – в комбинация с група „Спринт”; примата на рока Милена Славова със специално селектиран бенд (само на феста!); Епизод, които ще тестват пред публика парчета от чисто новия си албум, и ветераните на Ангел АнгеловДжендема.

Атлантик ще отворят веселбата на 11-и, след тях в афиша са проектът Стубел-Питкин-Дари Блус Бенд, Сънрайз, Уикеда и Конкурент.

Нарочен бенд за гвоздей на втората фестивална вечер стяга и Звездомир Керемидчиев, вокалист на Ахат (само на феста). Преди него обаче в светлината на прожекторите ще бъдат Бараби Блус Бенд.

И двете шоута ще завършат с общо изпълнение на „Гошо е с нас”, песента, която Марио СъбевБуги Барабата, написа като посвещение в памет на Гошо Минчев.

От началото на 2008 г. по два пъти месечно млади групи свирят в Дом на културата „Средец”, София, като част от поредицата концерти „Гошо е с нас”. Най-добрите от тях са наградени с участие в „Цвете за Гошо”. Бодрата смяна в кохортите на рока и блуса са Хард Дъг, Евълюшън, Секрид и Флекс.

Мястото на събитието е избрано не случайно. “Обичам да съм на чист въздух и сред свободни хора”, сподели в едно от последните си интервюта Георги Минчев – именно затова организаторите събират както почитателите на Гошо, така и всички, обичащи българската музика, на поляната – под открито небе и с бира в ръка.

Събитието, организирано от Столична община и фондация "Български рок", е по програма "Сцената – градът и аз".

Концертът на 10-и ще започне от 17 часа, тъй като събота е работен ден. Началото на 11-и е от 14 часа. Ще се свири до 22.30 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички