Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Hooverphonic на нов глас с концерт в България: Looking For Stars

22.07.2019   MySound.bg
Hooverphonic
Hooverphonic пристигат с новата си вокалистка Лука Крюисберг за втория си концерт в България.
 
Събитието ще се състои в столичната зала "Универсиада" на 11 октомври. Именно с Крюисберг е записан новият албум на формацията - "Looking For Stars", в подкрепа на който е и шоуто в България. Флагманите на трип-хопа обещават на родните почитатели и всичко най-значимо от кариерата си дотук - "2 Wicky", "Еden", "Mad About You", "Amalfi", "Badaboum", "Romantic" и други. 
 
Групата получава международно признание след включването на "2 Wicky" във филма "Открадната красота" на Бернардо Бертолучи. Най-популярната песен на белгийската група в България е "Mad  About You". С времето вокалистките се сменят, но ядрото от самото ѝ сформиране през 1995 година остават Реймънд Гийртс и Алекс Калиър.
 
Стилът на Hooverphonic е хибриден - различните комбинации са между алтърнатив и електро поп, рок и всякакви миксове, но винаги насочен към широката аудитория. Лука Крюисберг, която е само на 18 години, се присъединява към тях след победа в петия сезон на предаването "Гласът на Фландрия" през 2017 г. Меланхоличият, но силен и красив глас на младата певица кара всички съдии да натиснат бутона и да се обърнат за нея. Участието ѝ във формата преминава под менторството на Алекс Калиер, а песента, с която  печели, е "Mad About You". За нея Реймънд Гийртс споделя – "С Лука уцелихме в десятката. Тя е нещо повече от "поредния певец". Начинът, по който нейният глас диктува звученето на песните, е този по който свирим на сцената. Тя е избрана, защото може да извлече много от различните парчета на Hooverphonic".
 
Специализираното музикално издание Rockshot Music Magazine описва концертите на групата с новата вокалистка като магически: "Русата ѝ коса контрастира с тъмнината на сцената. Гласът ѝ е много цветен и създава чувство на безкрайност и необятност, винаги центрира шоуто. Всичко е структурирано и концентрирано към уникалното звучене на Лука и музикантите. Бандата командва сцената и не дава шанс на слушателите да се разсеят от събитието, на което присъстват. Няма как тези концерти да завършат без бурни аплодисменти и викове за бис. Те са винаги истинско удоволствие за ухото".
 
Билети за концерта в зала "Универсиада" - чрез мрежата на "Ивентим" на цена 45 лева. 2238
100%
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930