Рут Колева и Salty – за жената без етикети


Рут Колева и Salty – за жената без етикети

2207

Това не е поредната песен с кауза на Рут

Или такава, която може да мине незабелязано в сладникавия пролетен саунд. Далеч от този вкус, Рут Колева представи "Salty". Сингълът обръща представите и отговаря на очакванията за качествена музика, поднесен чисто, без подправки.
 
Вдъхновена от месеца на дамите, "Salty" пoказва главната женска роля в болезненооткровена същност, ранимост, сила, гордост и хубост във всичките ѝ форми. Видеото е дело на режисьора Георги Манов и е своеобразен прочит на женската красота и самочувствие, без етикети и социални внушения. Холивуд никога няма да приеме образа на момичетата, които участват в снимките към песента- Но "Salty" подрежда истинско дефиле на високо вдигнатата глава и показва истината без тунинг и филтър.

В този проект Рут отново е с космополитния Георги Линев - Kan Wakan, който е продуцент на проекта. Музиката е създадена от българската гордост в американския музикален шоубизнес Илияна Недялкова, съкомпозирала със Zayn великолепната "Entertainer". "Salty" излезе след поредица от успешни сингли на Рут Колева ("Candy Coated", "On My Way" и "All The Guys"),  които бяха ротирани в Европа и Америка, и продължава стабилната хитова линия на единствената българска изпълнителка с актуално международно признание.

"Salty" в YouТube "Salty" дебютира на №7 в официалната класация за българска музика и на № 27 в общия официален чарт "България Топ 100", изготвяни от ПРОФОН и BMAT. Сингълът е наличен във всички дигитални платформи ТУК чрез "Орфей Мюзик"/Warner Music Group. Седмото най-излъчвано българско парче в родния ефир е посветено на жените и техния многостранен облик.

"Salty" е проект, осъществен с подкрепата на фондация "Глас": "Рут е сред артистите-визионери, които безпогрешно напипват пулса на обществото и не се страхуват да заемат позиция по теми, които са често неразбрани -  споделят от "Глас" - За нас като фондация, работеща в посока приемане и равенство за ЛГБТИ хората в България, е важно да говорим чрез езика на изкуството и музиката, които сближават и карат различията ни да изчезват. Клипът към "Salty" e безкрайно важен за транс презентацията в страната ни, в която на транс хората се гледа като на заплаха. Но той говори и за равенството и достойнството на това да си жена, дори да не си родена с този пол".

Идеята на "Salty" подкрепя и Българският фонд за жените: "Да даваш глас на безгласните, да показваш невидимите, да се застъпваш за онеправданите, да овластяваш неприетите от обществото – това все още се смята за смелост и провокация. И в този смисъл Рут Колева е смела и последователна в ценностите, зад които застава и като човек, и като творец – казва Гергана Куцева, заместник директор, БФЖ- Сила, автентичност, достойнство, солидарност – те са част от философията и на Български фонд за жените, така че подкрепата ни за реализацията на клипа е съвсем естествена. Нещо повече - ние знаем, че и в културния сектор жените имат ограничен достъп до ресурси и се налага ежедневно да отстояват правото си да творят. А само чрез тяхното творчество можем да покажем света по правдив начин и да привличаме вниманието върху множеството форми на социална изолация". Рут е от изключително забележителните български артисти, чиито скорошни успехи включват корици на модните списания Harper’s Bazaar, ELLE и Diva, публикации във FLAUNT, BlackBook, Nakid, Pride.com, EARMILK, както и похвали от BBC и MTV. Вокалистката е влизала в класациите Spotify Viral Charts в 7 различни държави, и има 5 милиона гледания в YouTube, създавайки си многообразна аудитория по целия свят.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички