Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Румен Тосков и Блуба Лу музикални синоптици в новия филм Прогноза


Румен Тосков и Блуба Лу музикални синоптици в новия филм Прогноза

19246

Джазменът Румен Тосков (пиано) и групите Блуба Лу, Ирфан и Годсмак са в саундтрака към новия български филм - "Прогноза", на Зорница София ("Мила от Марс").

"Има и едно анголско парче", призна режисьорката в ефира на БНР.

"Моето участие не е джаз, а типични саундтракови пиеси, в които се изявявам сам, без група", поясни Румен Тосков за MySound.bg.

След дълга серия от успешни изяви с Хилда Казасян, Рупето продължава работата си с Васил Петров по следващия им съвместен проект. Текстовете към изпълненията са на Бен Крос.

"Трите парчета на Блуба Лу са "Hello", "Sun Оf Alkasyn" и "Free Мe" oт албума "World Melanholy" с вокала на Андрония Попова - Рони, запис със Симфоничния оркестър на БНР", съобщи Зорница София.

Блуба Лу ситуацията е ясна - аз се интересувам от всичко, което правят, те ми го дават да си го слушам, дори и в съвсем демо версии. И в какъвто и етап да съм от работата по някой филм - дали пиша сценарий или монтирам заснет вече филм, парчетата им сами си намират мястото в материала. Понякога Митко Паскалев, който явно е наясно с вкуса ми, направо ми се обажда и казва: "Пращам ти нещо, което знам, че ще ти хареса". Ето така се получава с тях", допълни режисьорката.

"За всички парчета на групата, които съм ползвала във филм (преди "Прогноза" и в "Мила от Марс") важи, че има нещо повече от това, което се чува и "влиза" на пръв поглед. Едни загадъчни, често минималистични парчета, са стъпили върху  неща, които (поне на мен) ми действат и на втори план. Или пък ми отварят някаква врата за някакви  други неща... метафорично казано", сподели още Зорница София.

"Понякога цели епизоди ги решавам и монтираме в ритъма на избраната музика. А не както обикновено се пише филмова музика по картина, след вече "заключен" монтаж. Такъв е случаят с "Free Мe". Това не е точно минималистично парче, особено в симфоничния му вариант. В него специално ми харесва вътрешната драматургия, разгръщането на темата, което използвам в един доста драматичен епизод във филма, когато главната героиня Маргарита се губи в открито море. Другото, заради което ми беше интересно да взема точно това изпълнение, е контрапунктът на ситуацията със загубването и гласа на Рони, която пее "освободи ме" - като същевременно и главната героиня, и главният герой, са се провалили в опита си да комуникират любовта помежду си. По принцип харесвам контрапунти, а и хумора и иронията в парчетата на Блуба Лу. Митко и Косьо съчетават успешно виталност с конструктивност, интелект със самоирония и често стигат до една лекота, характерна за големите", обобщи Зорница София.

В продукцията участват Теодора Духовникова, Део, Асен Блатечки, Юлиан Вергов, Стефан Щерев и хърватският актьор Крешимир Микич.

"Прогноза" е термин от лексиката на сърфистите, според която "отивам на прогноза" означава - тръгвам, без значение от това какво са предсказали метеоролозите.

Сценарият е роден в столичната сладкарница "Пчела". Съсценаристи са Андрей Кожухаров и Емил Златев. Наложило се те да измислят смешните диалози и да доизкусуряват новата сюжетна линия на Зорница само за две седмици.

Премиерата на "Прогноза" е в столичното кино "Арена: Запад", във вторник, 14 април. Лентата излиза официално на екран на 17 април.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички