Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Диму Боргир пристигат в България!


Диму Боргир пристигат в България!

11096

Диму Боргир (Dimmu Borgir) пристигат в България!

Ето и подробностите за първото гостуване на групата в България от организаторите му "Жокер Медиа":   

"Четвъртото издание на единствения екстремен рок и метъл фестивал в България - "Thrash Till Death", тази година ще се проведе на 15 август в Каварна. Oрганизаторите от Община Каварна и "Joker Media" са поканили една от най-мощните дарк и блек метъл банди - Диму Боргир, които ще стъпят за първи път в България точно на сцената на "Thrash Till Death". Норвежките метъли ще зарадват максимално феновете на тежката музика у нас, а гостуването им ще бъде в рамките на европейското им турне. Организаторите пускат билетите за "Thrash Till Death" в продажаба от 7 май (четвъртък), с цена 40 лв. В деня на феста, билет на място ще струва 50 лв. Местата, на които могат да бъдат закупени са: Билетен център в НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg. Скоро ще бъдат обявени и съпорт бандите, участници във фестивала.

Диму Боргир е сред най-добрите метъл банди, с номинация за тазгодишните награди на авторитетното английско рок списание "Metal Hammer" - "Golden Gods Award". Преди броени дни скандинавците бяха номинирани в категорията "Best International Band", а за приза ще се борят с имена като Слипнот, Металика, Лемб Ъф Год. През пролетта на 2007 излиза последният им албум "In Sorte Diaboli", а през последните години бандата непрекъснато участва в най-големите рок и метъл фестивалите по света. През 2001, след като са многократно номинирани, най-накрая групата е отличена с норвежкия еквивалент на "Грами" - "Spellemannprisen". Те са и първата блек метъл банда, свирила на главната сцена на "Ozzfest". Диму Боргир се издават от лейбъла "Nuclear Blast" от 1997 насам, а през 1998 преиздават успешния си дебютен албум "For All Tid".

Основатели на бандата, през 1993 в Осло, са Shagrath – вокал и Silenoz – китара, като двамата са основните автори на текстовете на песните и до днес. Диму Боргир имат издадени 13 албума, лайфове и DVD-та, с които без съмнение заемат своето достойно място на световната тежка метъл сцена. В първите два албума пеят на норвежки език, след което се ориентират към на английския в песните си. През годините групата не губи мелодичността от по-ранния си период, но песните им стават все по-тежки, носещи мрачна атмосфера. С идването в състава на кийбордиста Mustis, мрачния саунд в звученето на бандата се засилва още повече. Интересен е фактът, че през годините членовете на бандата, неколкократно са сменяли местата си, като в самото начало Shagrath (сега вокал) е бил на барабани, а Silenoz (сега китарист) – вокал. На 15 август в Каварна очакваме бандата в познатия, последен състав - Shagrath – вокал, Silenoz – китара, Galder – китара, I.C.S. Vortex – бас, Mustis – кийборд, Daray - барабани.

Диму Боргир без съмнение ще са най-екстремния изпълнител от всички досегашни участници в "Thrash Till Death", а на 15 август се очаква истинска метъл буря край морския бряг!

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички