Стив Лукатър (Тото) в България


Стив Лукатър (Тото) в България

7836

Потвърдиха концерта на Стив Лукатър (Тото) в България.

Организатори на шоуто са "София Мюзик Ентърпрайсис", а то ще се състои на 24 юли от 22:30 часа в "Sofia Live Club".

Билетите ще са на цени между 30 и 50 лева и ще бъдат пуснати в продажба от 4 юни. Ще могат да бъдат закупени от мрежата на "Ticketpro.bg" и техните партньори.
      
Стивън Лий Лукатър се нарежда сред най-брилянтните китаристи в света, оставил огнена следа в световната музика с удивителната си кариера в една от най-великите групи на планетата – Тото. За почти 30 години на сцената, той издава шест солови и седемнадесет албума заедно с Тото, а също композира и записва безброй хитове за големи артисти като Брайън Мей, Питър Сетера, Дон Хенли, Майкъл Джексън, Пол Макартни, Лайънъл Ричи, Стиви Никс, Ерик Клептън, Джордж Бенсън, Род Стюарт и много други.

Стив Лукатър е носител на пет награди "Грами" като композитор, аранжор и продуцент и над тридесет пъти е номиниран за престижната награда.
                           
Големият музикант е роден на 21 октомври 1957 в Лос Анджелис и се занимава с музика от съвсем малък. За свое най-силно вдъхновение посочва музиката на Битълс, Джими Хендрикс, Джеф Бек и Майлс Дейвис.
                     
Последният соло продукт с марката Лукатър – „Ever Changing Times” - излиза през 2008. Той е олицетворение на брилянтния музикален усет, безспорен композиторски талант и уникални вокални заложби на Стив.

В албума участват като гост музиканти някои от най-близките колеги и приятели на Стив ЛукатърЕйби Лабориел Джуниър, Джозеф Уилямс, Стив Прокаро, Трев и Тина Лукатър, Бил Чамплин, Лени Кастро и др.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички