D2 с блестящо представяне на Rock N Coke в Турция


D2 с блестящо представяне на Rock N Coke в Турция

4957

D2 откриха с много силен лайф втория ден от фестивала "Rock N Coke" в Истанбул. Групата свири от 14.00 ч. на 19 юли, като се изяви на голямата сцена на най-мащабното събитие на открито в Турция.

50-минутният сет лист на бандата, включващ парчетата "Breakdown", "Deadman", "Primal", "Stars From Oblivion", "Fire In The Hole" накара публиката да избухне и да запомни светкавично част от текстовете. И дори и  40 градусовата жега не попречи на интернационалното множество, събрало се пред сцената да куфее и да аплодира нашите от началото до края. 

D2 бяха на ниво и се раздадоха докрай. Вече няма рок фен в съседна Турция, който да не е наясно кои са D2 от София, първата българска група, която участва на  "Rock N Coke". Веднага след тях на същата сцена забиха Cold War Kids, Razorlight, Кайзер Чийфс (Kaiser Chiefs) и Линкин Парк (Linkin Park).

След взривяващото си представяне, зад кулисите Митко Кърнев, Дидо и компания дадоха интервюта за световни медии като списание "Spin" например.

Журналисти от различни държави поискаха промо материали на групата, момчетата си размениха контакти и с останалите банди в бекстейдж, включително и Линкин Парк. Организаторите на фестивала "Pozitif" също изказаха възхищението си от българската следа на "Rock N Coke" и обещаха, че това е само началото.

D2 бяха част от събитието благодарение на препоръката на "Вирджиния Рекърдс", издаващи албумите на бандата в България. Заради тях Дидо и Ко. участваха на друг много силен европейски фест – "Exit" в Нови Сад, Сърбия, миналата година.

"Rock N Coke", един от най-големите фестивали в Европа за тази година, освен че представи култови имена в музиката, събра за двата дни над 50 000 души в "Istanbul Park", където се провежда и местният кръг от "Формула 1". Много от феновете се възползваха от възможността да къмпингуват на територията на впечатляващото съоръжение. За всички останали бяха предвидени транспорт и условия за безпроблемно придвижване, много допълнителни забавления и безупречна организация.

Ден след края на феста D2 и екипът на режисьора Васил Стефанов заснеха и видеоклип към най–новото парче на групата - "Fake It". Кадрите ще бъдат пуснати през септември първо в българската си версия.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички