Уил Уайт (Пропълърхедс) с диджейски сет на Spirit Of Burgas 2009


Уил Уайт (Пропълърхедс) с диджейски сет на Spirit Of Burgas 2009

4875

Не остана много до началото на второто издание на “Spirit Оf Burgas”, но програмата на фестивала продължава да набъбва с нови интересни имена.

Изключително интригуващо е потвърждаването за участие от страна на Уил Уайт (Will White) от Пропълърхедс (Propellerheads).

Той ще се изяви като диджей  непосредствено след хедлайнърите Фън Лавин Криминалс (Fun Lovin` Criminals) на Основната сцена на 15 август, съобщиха организаторите от "DS Мюзик".

Британецът е майстор на електро брейкбийта.

Син на барабанист, той хваща за първи път палки в ръцете си на 5-годишна възраст. Докато растял и пробвал уменията си в различни банди - предимно инди, първият урок, който научил, е какво е същинското значение на думичката „фънк”.

А към средата на 90-е осъзнал, че не е нужно да пълниш сцената с много хора с различни инструменти, за да правиш лайфове. Схванал, че работата на четирима на сцената всъщност може да се върши от двама благодарение на новото поколение инструменти-машини за звуци.

Днес Уил е навъртял хиляди километри околосветски обиколки заради своите диджейски сетове. След всяка една изява в клуб или на голямо събитие, каквото е “Spirit Оf Burgas”, британският електро брейкбийтър се прибира у дома и се съсредоточава върху правене на музика и ремиксиране. Засега опитът му е най-вече в музиката за филми и телевизия, но скоро е обещал дебютен авторски албум, където се подвизава и с палки в ръце.

Не бива обаче да се подценява и участието му в Пропълърхедс. Той се събира с Алекс Гифърд, като през 1998 излиза делбютният им албум "Decksandrumsandrockandrol" (на какво ви напомня това?). В една дума е казано толкова много - на практика с това заглавие дуото дава цялостна представа за съдържанието на своя саунд. Именно от този проект е и смаш хитът "History Repeating", с който двамата възродиха кариерата на Шърли Беси.

Можеш да загрееш с малко музика на Уил на http://en.wikipedia.org/wiki/Propellerheads

Билети за "Spirit Of Burgas" 2009 се продават в мрежата на "Евентим".
 
Билет за един ден - 40 лв.

На входа - 50 лв.

Тридневните пропуски са на цена от 100 лв.

На входа стават 120 лв.

Още - на: www.spiritofburgas.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички