Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз FM


Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз FM

6035

Най-популярните български джаз вокалисти и темпераментният джаз оркестър – Бразз асоциация, воден от Ангел Заберски, ще открият есенното издание на фестивала „София Джаз Пик" 2009.

Събитието е организирано от Cantus Firmus и "Джаз FM" радио.

Концертът е посветен на осмия рожден ден на единственото в България радио за джаз, соул, фънк и чилаут. "От 19.30 ч. в зала 1 на НДК ще празнуваме с песните на Камелия Тодорова, Васил Петров, Мария Илиева, Хилда Казасян, Петър Салчев и Орлин Павлов", съобщиха от медията.

Освен че са любимци на родната публика, младите и енергични музиканти от Бразз асоциация спечелиха важно признание и зад граница. Те приеха комплиментите на германската нео джаз формация Ди-Фаз (De-Phazz), с които препълниха зала 1 на НДК на концерта в пролетното издание на фестивала „София Джаз Пик”.

Джаз и соул примата Камелия Тодорова е сред най-блестящите български вокалисти и продължава да радва слушателите с нови песни и с версии на шлагерните си хитове от 80-е години.

Васил Петров, българският Тони Бенет, е чаровен изпълнител на джаз стандарти, на които добавя блясък с топлия си и плътен глас.

Мария Илиева е позната повече от клубната сцена, но джазът е нейна любов.

Хилда Казасян е пяла и записвала с почти всички български джаз формации. През миналата година тя издаде албум с версии на популярни песни от българските филми.

Солистът на Пловдивския биг бенд Петър Салчев има славата на един от най-забележителните импровизатори в българската джаз музика.

Талантливият Орлин Павлов, който вече покори върховете в поп музиката и се представи като най-добрия танцьор у нас в телевизионното предаване „Dancing Stars”, ще има своето първо джаз участие в София.

Билетите за концерта на цени от 20, 30 и 40 лв. вече са в продажба на касата на НДК, tickets-bg.com и eventim.bg.

От 1 септември ще могат да бъдат закупени и на касата на Cantus Firmus в зала "България".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички