Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"
Captain Hollywood попълва афиша на Spice Music Festival 2024
Голямата комбина: Pеro Defformero и Обратен ефект с общо тържество
D2 на 25! Емблематичната група кани почитателите си на голям концерт с много гости в зала 1 на НДК

180 удара в минута! H.M.S.U. чуква среща на силите в Drum N Jazz


180 удара в минута! H.M.S.U. чуква среща на силите в Drum N Jazz

5680

Световноизвестни гости ще уважат юбилейното - 5-о издание, на феста Drum’N’Jazz, едно от най-очакваните събития в областта на електронната музика за 2009.

То ще се състои в столичния клуб "Ескейп" от 22 ч. на 21 ноември и е традиционно организирано от "Hard Music And Sounds United" (H.M.S.U.). От техния щаб обещават разнообразна нощ, наситена с витруозни диджейски сетове и изпълнения на живо.
 
Водещи гости на вечерта ще са англичаните Калибър (Calibre), нестандартното дуо Джънгъл Дръмър (Jungle Drummer) vs. FU, подкрепяни от MC Скрипт (MC Script), ще се изявят и родните таланти Бalkansky, Миленита и артистите от H.M.S.U. - acidtrip, Konpirator и Mocks.

Несъмнено "Drum’N’Jazz" е сред най-провокативните събития на родната клубна сцена. С всяко издание то осъществява среща между авангардни изпълнители от световната дръм-ен-бейс сцена и добре известни имена от света на акустичната и лайв музика. Традиционно, фестивалът привлича аудитория от всички поколения – меломани, обединени от желанието за изследване на неподозирани музикални хоризонти.

Ирландецът Калибър се откроява със способността си да внася естествен топъл ритъм и неповторима дълбочина в своите дръм-ен-бейс композиции. Започва работа през 2000у а днес зад гърба си има няколко дългосвирещи албума и десетки 12“ издания. Основава лейбъла "Signature" и освен самостоятелно, работи усилено по проектите Mist:i:Cal и St.Cal, заедно с Marcus Intalex и ST Files.

Оксфордското дуо Jungle Drummer и DJ FU завладява аудиторията с уникалната си техника - съчетание от лайв барабани и майсторски диджей подход. Jungle Drummer е един от малкото перкусионисти, които могат с часове да удрят барабаните в 180 удара в минута. В същото време FU демонстрира защо грамофона се смята за музикален инструмент. Комбинацията гарантира уникално клубно преживяване, което ще бъде допълнено от изпълнението зад микрофона от страна на MC Script.

Иван Шопов, известен с артистичния псевдоним Бalkansky, представя атрактивни музикални интерпретации, плюс солидна доза бас и фолклорни мотиви. Новият авторски проект на артиста вече се разпространява и в България.

Събитието не би било същото без присъствието на характерния глас на Миленита - абсолютно явление за българската алтернативна сцена. Стилът й е труден за дефиниране, но лесен за разпознаване. В последните години е била замесена в най-различни по естеството си проекти - фънк, чил аут, поп, електроника. Тя е сред малкото жени, които едновременно са и автор, и изпълнител на музиката си. Миленита ще представи сет с мелодични испано-английски вокали и джази звучене. Изпълението ще бъде съвместно със Surbahar (Chill Om Rec/Artmospheric), а за първокласен музикален акомпанимент ще се погрижат и Мартин Ташев /тромпет/ и Еко - контрабас.

Столичният клуб "Ескейп" ще бъде подсигурен с допълнителна  система, която да уплътни със звук всяка точка наоколо.

В предварителна продажба са билети на преференциална цена от 20 лв., които могат да бъдат закупени в магазините: "4:20 Shop" (ул. "Пиротска" 61), "Vision" (бул. "Мария Луиза"), "Дюкян Меломан" (ул. "6-и септември" 7a), "BreakPoint" (ул. "Гурко" 72), "BreakPoint" (Мол "The Boulevard" "Младост" 1A) и online на www.ticketpro.bg

Цената на входа става 25 лв.

Възрастовото ограничение - 18 г.

Повече информация на: www.drumandjazz.com и  www.HMSU.org

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички