Красимир Аврамов замлъкна


Красимир Аврамов замлъкна

5468

Думите са твърде слаби да опишат емоцията, която преживя публиката на сцената на НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в понеделник вечер.

Красимир Аврамов, известен като Човека глас, представи своя пантомимен спектакъл „Спомени”, който посвети на преподавателя си по пантомима – покойния Васил Инджев. Възпоменанието съвпадна с друга тежка загуба за културния елит на България – точно на 14, в деня на спектакъла, почина и проф. Крикор Азарян.

Под впечатлението от тъжната новина залата на НАТФИЗ бе изпълнена с особена атмосфера. На нейния фон спектакълът, разказващ за живота на един възрастен мим, придоби още по-силно смислово въздействие. Поредицата от класически етюди и авторски на Аврамов, под съвместната му режисура с Мая Бранкова, създадоха  неповторим спектакъл, който на моменти направо екзалтираше публиката за спонтанни овации. Аврамов се превъплъти в галерия от образи, които будеха смях и сълзи едновременно – толкова въздействаща бе играта му. Същевременно изключително динамична и изпълнена с дълбок философски смисъл за живота.

Краси пресъздаде живота изобщо – с тъжното и смешното в него, с  изключителна актьорска игра. Толкова красиво и ярко изпълнение на едновременно комични и разтърсващо драматични образи не бях гледала отдавна! След мълчаливата му игра, изпълнена с толкова много послания, за колкото дори думите не биха стигнали, провокацията с изпълнението му на песента му “Спомени” накрая наживо – нямам думи! Беше наистина вълнуващо! Какво мога да кажа – на моменти плачех и се смеех едновременно!”, сподели певицата Силвия Кацарова след спектакъла.

Глaвният редактор на сп. “Театър” – Кева Апостолова, също поднесе лична лагодарност за поканата и комплименти за играта на Аврамов. Сред публиката бяха много преподаватели от НАТФИЗ, студенти, представители на културния елит и журналисти.      

Спектакълът е представян многократно в САЩ, но това бе премиерата му на българска сцена.

За цялостната концепция  допринесоха и виртуозното изпълнение на пиано на младия пианист Боби Вълчев, както и участието на гост – мима Стефан Изворов - Чочо, ученик на мима Вельо Горанов.    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички