Братя по (електронно) оръжие посрещнаха рождения ден на H.M.S.U.


Братя по (електронно) оръжие посрещнаха рождения ден на H.M.S.U.

5823

H.M.S.U. - обединението на тежка музика и звуци, отбеляза своя 11-и рожден ден в столичния парти център "4 км".

Купонът мина под амбициозната програма back2back със седем на брой колаборации между български и чуждестранни диджеи в нощта срещу неделя.

Комбинацията дръм-ен-бейс, тийнейджъри и лица от родното електронното движение се превърна в запазена марка през последните няколко години, а всички големи имена в жанра по света научиха за H.M.S.U. Почти не съществува популярен бас продуцент, който да не е идвал у нас (при това повече от веднъж) по покана на нашите промоутъри. Организираните от тях гигове са с внимателно подбран състав от гости, момент и начин на представяне, както и, разбира се, твърда и неизменна аудитория.

Съобразено с общата световна тенденция в дръм-ен-бейса, а именно - масови колаборации в микс, партито предложи нов вид постройка на изгладнелите за бас линии фенове. Всички любители на тежката и бърза ритмика бяха удовлетворени - никакви МС-а, само една зала - без излишни разводнявания. На всеки час тандемът диджеи се сменяше със следващия. Всички бяха назлобени до краен предел да покажат не само на публиката, но и на колегата на сантиметри от себе си какво им избива отвътре....С всяка смяна - различен подход.

Започнаха Harris (Гърция) и Exo, които не спряха от самото начало да се насмитат един друг по начин, най-безогледен за уредбата, чашите по баровете и триумфиращите младежки кецове. Абе гледаш го Жоро (Ехо) - с интелегентен и уравновесен фейс, а как да предположи човек, че той може да излее толкова некултивиран бяс през уредбата...

Подобно жребий за купата на Англия между два неочаквано добри съперника премина сблъсъкът между американското острие Jackie Murda и нашия мил Acidtrip. То като тръгне веднъж така партито и... до края.

За лайв любимеца на родната аудитория Konspirator бе отредена тежката задача да се справи със смразяващия (не само като име) Twisted Individual. Наистина се получи могъщ сблъсък на различни менюта. Което обаче не повлия на плавността на преходите между траковете.

Мoментът с преходите бе доизкусурен до краен предел като че ли при трептящата в ритъма цигара на Mocks, който непукистки оставяше всяко второ парче на масивния германец Kaiza. Той поостана след сета да проследи отблизо началото на най-дългоочакваното за вечерта сражение: DJ Куух (Cooh) и The Panacea - двете безспорно най-големи имена измежду всички в тази война на световете.

Подобва битка обаче не се състоя. Двете звезди просто се сляха в едно цяло. От самото начало - плътно до края. Преход изобщо нямаше. Известно е, че и двамата записват за лейбъла "Position Chrome", но това бе, сигурен съм, предварително отрепетирана изява. Ако ли не, още по-хубаво. Все едно. Те прозвучаха като сработено дуо творци. При това всеки с отредена роля на пулта - съобразена с личните му особености. Докато лудият The Panacea (Панацея) със сребърните си зъби акумулираше напрежение, избълвайки басите с размахани към пощръклялите посетители юмруци, то Иван Шопов (aka Куух) бе плътно съсредоточен в техниката на пулта. С него артистът сякаш се бе скачил - като щепсел в контакт.

Да, това бе изява, която дълго ще се помни. При това от всички, присъствали в залата.

Последва единственият състоял се за вечерта истински стопроцентов батъл. Nocturnal и Targy взеха тая работа с битката насериозно и се захапаха не на шега: "Я чакай сега да ти обясня на теб аз..." и така нататък. Занадцакваха се още отначалото с "тегоби" като "Slip Thru" на Ед Ръш и Оптикъл (Еd Rush & Optical), звереейки от общото подлютяване. Първо единият с няколко трака, след това неговият съперник поемаше инициативата на пулта. Така се стигна до злобарии, сглабяни за по не повече от пет минути. Само и само да успее всеки от двамата да надмогне другия в изциклилото (извън коловозите) нечовешко единоборство.

Накрая, след като всички в парти централата бяха преоблъчени до пълно разграждане на атоми, все едно изпод земята се появиха с големите лопати двама братя по оръжеие. Испанецът Dub Elements и нашият Аганьок (Ogonek), които, подобно гробари, положиха отгоре ни последната бас линия.

Линия, тежка колкото ТЕЦ "Марица-Изток", "Кремиковци" и Нефтохим взети заедно.

Правата линия на абсолюта. Онова, от което нито може да извадиш, нито пък да допълниш с нещо.  Снимки от купона - в секцията ни "Галерия"! 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички