Калин Вельов вкара Криста в соловия си албум


Калин Вельов вкара Криста в соловия си албум

5162

В соловия дебют на Калин Вельов ще има много гости, но единствената вокалистка сред тях е Криста, научи "MySound.bg" от самия музикант.

"Тя е гласовита, характерна и неподправено млада", обоснова избора си музикантът.  Общо 16 артисти ("много важни") звучат в проекта - във всяко изпълнение - различен. "Гости и приятели. Аранжирах спецално за всеки един от тях. Има и немалко електронни мотиви", обяви още той.

Сред инструменталистите са Мирослав Иванов–китара, Цецо Недялков–китара, Мартин Дойкин–бас, Георги Янев–китара, Мага–китара и пиано, Николай Горанов–бас, Моникс–китара, Владо Карпаров–саксофон, Мишо Йосифов – тромпет, Вили Стоянов – тромбон, Мишо Шишков–хармоника и добро китара и Милен Кукошаров–пиано, а беквокалисти са Криста и Мартин Ташев. "Паснаха чудесно на идеята ми да композирам акустичен поп, нео фънк и олдскуул диско с динамика ала Джамирокуай", конкретизира Калин.    

Както първи информирахме навремето, Вельов доработва своя индивидуален проект. До момента са записани и окончателно завършени 8 песни - „Искам”,  "Бягство”, „Две лица", „Ти", „Песен за теб”, „Седем пъти”, „Петък вечер”,  "Картини в мен".

"Лично аз пея в две от парчетата, за повече не ми стигна кураж. А пък и не бих искал да рискувам, това е сериозна стъпка за мен. Не някакво рутинно свирене, вълнувам се много. Проектът е изцяло с авторска музика и текстове. Само един от тях - към "Картини в мен", е на Гергана Турийска", каза още перкусионистът.

Той се изявява основно на барабани и "всякакви други ударни джаджи", а, според него, звученето на парчетата няма нищо общо с латиното, с което феновете го свързват покрай репертоара му с Тубаито.

"Оказа се, че кризата не е чак толкова лоша - прекрасна е за творците. Аз собствено я карам в студиото, композирайки. Довършвам суровите идеи за албума, които ми хрумнаха в караваната през септември миналато лято", каза творческата половинка на Нина Николина и обяви, че в демо записа се чува "автентичен саундтрак на морските вълни".

"Искам всичко в парчетата да се случва в реално време - като в мелодия на 90-е, когато хармониите и вокалните партии бяха истински, а не примесени с излишна техника", допълни Калин.

Проектът ще предложи 12 песни, копродуцирани от Мага. Материалът е мастериран в студио "Brad Black", САЩ.  

Искам” е първият сингъл. Парчето е по музика, текст и аранжимент на Калин Вельов. В него участват Мартин Дойкин – бас и Моникс - китари.

Паралелно със соловия си проект Калин Вельов продължава и записите с Тумбаито. Факт е вторият сингъл на салса формацията – "Ден след ден". Песента е сред участващите в Пролетния конкурс на БНР.

Видеото и аудиото ѝ ще прозвучат в ефира през май.

Тогава ще е готов и ремиксът на хита на Нина Николина и Калин Вельов "Абсент" от едноименния им съвместен диск.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички