Квадротопия Remixed на Блуба Лу с премазващо представяне


Квадротопия Remixed на Блуба Лу с премазващо представяне

4954

Началото на снощния концерт на Блуба Лу ни връхлетя като огромен буботещ ТИР, включил на дълги право в мозъците ни и цепещ нощта със 120 км/час.

Сцената на Sofia Live Club беше напълно тъмна, наоколо се носеше ревът на така любимите на Димитър Паскалев и Константин Кацарски самолети, а в пълния мрак заедно с басите ни удряха отделни взривове от прожектори.

Докато краката ни се разптеперваха все по-силно, звуците се подредиха в бийтове и групата засвири първия от ремиксите на новия си албум - "Квадротопия". Това беше и обещаната изненада - вместо проекта, който вече сме чували на концерт, Блуба Лу представиха целата му втора част, в която Иван Шопов (в превъплъщенията на Бalkanski и Drum Kid) и Константин Кацарски са наредили по-танцувалните варианти на всяко едно от парчетата.

Макар в центъра на почти пълния мрак да стояха двамата композитори, обградени от пултове и клавири и осветени единствено от екраните на лаптопите си, и макар всяка песен от "Квадротопия" да беше намерила своя нов електронен звук, през сцената преминаха очаквано голям брой музиканти.

От парче на парче, обкръжението на Косьо, Митко и четиримата певци - Мис Пени, Сихая, Найма и Петко Славов, се сменяше. Преминаваха кларнетисти, китаристи, барабанисти, които се включваха на точното място с някое убийствено соло, а после изчезваха обратно зад кулисите. Фурорът настъпи, когато в пълното затъмнение, обхванало нежното начало на "Pure Love", цял струнен квартет се защура около сцената в опит да си намери място.

В крайна сметка Камерен оркестър Примо се настани точно пред сцената, а зад гърба им избухна такава буря от бийтове и баси, че стана въпрос на личен избор дали човек да чува щрайховете (ако рече да застане точно пред тях) или да танцува, понесен от доминиращия електронен звук.

Убийствени визии, вече любимите (от постоянно слушане в Интернет) парчета в нови варианти, напълно сгазващо лайф изпълнение, а отгоре на всичко и двойният диск "Квадротопия", който чакаше всеки посетител на входа на клуба.

Блуба Лу ни изстреляха право в пълното щастие.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички