Нови книги за Клиф Бъртън (Металика) и Слейър пускат от Addix


Нови книги за Клиф Бъртън (Металика) и Слейър пускат от Addix

8312

Две нови книги от авторитетния журналист, писател на проникновен познавач на хеви метъла - Джоел Макайвър ("Истината за Металика"), пуска на книжния пазар у нас издателство "Addix."

Творбите, които се появяват в навечерието на фестивала "Sofia Rocks" 2010, ще бъдат продавани в три шатри, разположени в непосредствена близост до Националния стадион „Васил Левски“, където ще се проведе събитието днес и утре.

To Live Is To Die

На 27 септември 1986 година басистът на Металика (Metallica) - Клиф Бъртън (на снимката вляво) загина в автобусна катастрофа близо до Люнгби, Швеция. Беше едва 24-годишен. В двете десетилетия след това нито една книга не бе посветена на таланта на Клиф и постиженията му. Досега.

To Live Is To Die” рисува откровен и интимен портрет на хеви метъл гигантa. Предговорът е написан от Кърк Хамет – най-добрия приятел на Клиф в бандата. Авторът Джоел Макайвър е интервюирал най-близките хора на музиканта, много от които говорят за него тук за първи път.

Мислите, че познавате Гневния квартет? Помислете пак. Тази книга ще ви даде нова информация за най-съзидателния период от творчеството на една от най-големите метъл банди в света. Това е историята на един гений и една трагедия, която никога няма да забравим.

Клиф е отговорен за най-забележителните моменти от музиката на Металика. „To Live Is To Die” е вълшебна книга. До ден-днешен ме разтърсва”, признава Микаел Акерфелд от Опет (Opeth).

Meталика отвориха много врати за всички нас и ни помогнаха да преобразим и да променим света в много отношения. Наследството на Клиф личи във всяка песен на групата”, не крие Дейв Елефсън от Мегадет (Megadeth).

„Като музикант и като личност Клиф не се страхуваше да бъде различен. Всички можем да научим нещо от него”, допълва Алекс Уебстър от Кенибъл Корпс (Cannibal Corpse).

"Кървавият райх на Слейър"

След 25 години на безкомпромисни албуми и сценични изяви, при които живата агресия достига краен предел, и до днес Слейър (Slayer) - основани през 1981, са на почит както сред критиците, така и сред останалите в гилдията.

Том Арая, Джеф Ханеман, Кери Кинг и Дейв Ломбардо са членовете на една от най-преуспелите метъл банди на всички времена. Дългогодишната им дейност и яки албуми ги превърнаха в наистина уникално по рода си музикално явление.

Траш метълите от Лос Анджелис винаги са разтягали жанра до абсолютния максимум, въпреки безпощадните критики към предизвикателните им текстове, които засягат чувствителни теми като сатанизма и религиозния тероризъм.

Като умел познавач Джоел Макайвър проследява израстването на групата с всеки неин албум. Проучва любопитни епизоди от продължителната и бурна кариера на бандата, оформили култа към нея.

И днес турнетата на Слейър са сред най-мащабните в цял свят, а групата не е изгубила и грам от своя хъс. Тази обстойна биография от хеви метъл експерта  ще достави ненадмината наслада на всеки траш метъл фен, обещават от издателството.

Още - на:

www.addix.org

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички