Румънците Попа Шапка подлудиха публиката на Spirit Оf Burgas


Румънците Попа Шапка подлудиха публиката на Spirit Оf Burgas

7261

Както обещха преди началото на фестивала Spirit Of Burgas 2010, Попа Шапка  (Popa Sapka) вдигнаха градуса на еуфорията пред „На тъмно” сцената и феновете не можеха да спрат да танцуват и пеят с бандата във втората вечер на събитието.
 
Така нареченият „балскански-поп-ска” се оказа доста близък до всякакви меломани – това, което ги обедини пред сцената е доброто настроение. Гостите със сигурност не са очаквали толкова добро приемане, но музиката им се оказа взривоопасна. „Музиката не променя нищо около нас, но променя нещо вътре в нас – дава ни вяра и надежда!”, бяха заявили момчетата преди да дойдат в Бургас, но сега всички, които си тръгнаха с усмивка от сцената „На тъмно”, са уверени в думите им.

Попа Шапка се събират в Тимишуара през 2008 и до момента са свирили на фестивали в Унгария, Македония и Румъния. Текстовете на бандата са истински коктейл - смесват румънски, английски, руски, гагаузки, молдовски и дори български речетативи в парчетата си. За родните елементи спомага и българският произход на вокалиста на формацията – Дима Бодарев.

Атрактивната банда се слави и с нещо, което допадна и на българската публика – много е трудно да спреш групарите, почнат ли да свирят веднъж! „Ще заформим едно наистина лудо шоу, повлияно от духа на Балканите! Можем да обещаем нещо със сигурност – няма да можете да се спрете да пеете и танцувате с нас! Гарантираме ви!”, обещаха момчетата от Попа Шапка.

Речено-сторено.

По-рано през деня на същата сцена забиха и Джанго Зе, които изненадаха феновете с много нови парчета – почти всички запяти веднага от публиката. Отдавна феновете не бяха чували толкова много нови и добре звучащи парчета наведнъж.

А фронтменът Морски дори изсвири част от тях ... на гърба си.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички