В ритъма на Folifoli


В ритъма на Folifoli

1323

"Folifoli" е новият артистичен проект на Константин Кацарски (Koka Mass Jazz), научи MySound.bg от самия него.

Името на проекта идва от думата за ритъм - фоли, използвана от племената малинке в Западна Африка. Музикалната идея в албума "3 AM" е вдъхновена от късометражния филм "Foli" на холандския режисьор Томас Робърс, който разказва за хората от Баро, малък град в Източна Гвинея, и представя тяхната култура и философия за ритъм, според която той е всичко.
 
Творческата концепция на проекта е създаване на стойностни музикални произведения – изградени от необятните звукови възможности, динамиката и пъстротата на ударните инструменти. Първият албум, който се очаква да излезе до края на месеца, е в колаборация с две американски изпълнителки – носителката на множество международни награди за госпъл музика Фънми Еке и Тифани Блу, с която Константин работи от години. Водещата сила в този диск бъде ритъмът - първичен, непринуден, динамичен, завладяващ, разказващ. Съдържа инструментални и вокални композиции. Музиката е разнообразна, с подчертан джазов характер, по думите на своя автор. Тя е заредена с драматизъм, но и с финес и лекота и създава едно наистина завладяващо емоционално заредено преживяване в умовете, сърцата, а и телата на слушателя.

Константин Кацарски е един от най-изявените български барабанисти и продуценти. Той е част от група Блуба Лу, създател на придобилия международна известност проект Koka Mass Jazz, а като музикален инженер работи с голям брой артисти и формации от България и чужбина.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички