Ангел Заберски–син ще дирижира Биг Бенда на БНР в първия за 2023 година концерт: Фантазия


Ангел Заберски–син ще дирижира Биг Бенда на БНР в първия за 2023 година концерт: Фантазия

1976

Един от най-ярките български джаз музиканти - Ангел Заберски-син, ще бъде гост-диригент на Биг бенда на БНР в първия за 2023 година концерт.

Великолепното събитие е планирано в Първо студио на БНР от 19.00 часа на 19 януари.

Заедно с виртуозните си колеги той ще представи своите авторски пиеси "Anti Jazz", "Shokolad Train", "Brazzy People", "Love Аnd Passion", "Nature Boy" и др., композирани и аранжирани специално за състава. На сцената заедно с тях като гостуващи солисти ще се изявят още две големи имена - тромпетиста Михаил Йосифов, с когото Заберски често работи, и кларинетиста Борислав Йоцов.

Ангел Заберски е композитор, съчетаващ традиция с усет за еволюция, надграждане, създадено от ежедневната му работа - жонглирайки между живи участия и досег с музиканти и публика, преподавателската и менторска дейност, писането на музика за симфонични оркестри, биг бенд, духови състави и поп и джаз вокалисти. Сериозен е приносът му и към филмовата музика, класическите произведения и дори фолклора. Дискографията на музиканта и творец е огромна и непрекъсната. През годините е създал и записал два албума за биг бенд, четири албума за трио, както и албуми за брас и октет. Негови музикални съмишленици са тромпетистите Михаил Йосифов и Мартин Ташев, перкусионистът Стоян Янкулов, басистът Борис Таслев, тромбонистът Велислав Стоянов. Специално за кларинетиста Боби Йоцов джазменът пише очарователната симфония "Фантазия" за кларинет и симфоничен оркестър.

Ангел Заберски е част от популярния проект на НДК "Четири рояла", където заедно с едни от най-добрите пианисти на България (Живко Петров, Иван Янъков, Георги Черкин) "срещат" класиката с джаза. Името му се свързва и със световни имена като тромпетиста Рекс Ричардсън, диригента Франсиско Ноя, басиста Крисчън Макбрайд, вокалистите Боби Каркасес (Куба), Монти Айдъм, американската джаз икона Пати Остин за концерта "For Ella", посветен на Ела Фицджералд.

Ангел Заберски-син свири и с едни от най-популярните джаз изпълнители на нашата сцена, сред които Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Васил Петров, певиците от Сентиментъл Суингърс и много други.

Билети - в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на "Ивентим".

Подробности – ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички