Billboard обяви Taylor Swift за най-успешната изпълнителка на 2022 година


Billboard обяви Taylor Swift за най-успешната изпълнителка на 2022 година

1553

Taylor Swift изпрати забележителна година с множество спечелени награди и милиони продажби на десетата си студийна колекция "Midnights".

Американското списание Billboard призна Taylor за най-успешната певица при разкриването на класацията си за 2022 г. Както MySound.bg вече писа, "Midnights" отбеляза най-високия дебют на изпълнителката досега. Още преди да е приключил денят на премиерата, дискът разби рекорда на Spotify, Аpple Music и Amazon Music за най-стриймван албум за ден в историята на музикалните платформи. Според световните рекорди на Гинес оригиналната и 3 a.m. версията на "Midnights" събраха общо над 184 милиона слушания само в Spotify, заради което Swift беше обявена за най-слушания артист в рамките на 24 часа. В "Midnights" певицата изненада феновете си и с дуeт с Lana Del Rey – баладичното парче "Snow On The Beach". Песента се оказа най-високия дебют на женска колаборация в историята на Spotify, надминавайки сътрудничеството на Ariana Grande и Lady Gaga  "Rain Оn Me“.

Невиждан досега триумф Taylor отбеляза и с окупирането на целия топ 10 на класацията Billboard Hot 100 само за седмица, измествайки поп кралицата Madonna като изпълнителката с най-много парчета в листата. Swift се изравни и с Barbra Streisand за най-много №1 албуми в Billboard 200 сред жените (11) и стана единственият музикант, който прекара цяла година начело на Billboard Artist 100. С водещия сингъл в "Midnights" – "Anti-Hero", тя подобри още едно свое постижение. Парчето е вече три поредни седмици на върха на британските музикални класации, което го превърна в най-успешния сингъл на Swift в Обединеното кралство до момента.

Предишните две студийни заглавия "Folklore" и "Evermore" дадоха началото на преминаването на американката към фолклорната и алтернативната музика. Миналата година изпълнителката потроши постижението, поставено между 1965 и 1966 г. от Бийтълс. "Fearless" (Taylor's Version), "Folklore" и "Evermore" достигнаха №1 във Великобритания в рамките на 259 дни, подобрявайки рекорда от 364 дни на легендарната британска група. Swift удържа и челната позиция в Billboard 200 с диска си "Еvermore", като се нареди под №3 с "Folklore". Окупирайки тези две позиции, тя официално бе обявена за "първия артист-жена с 2 албума в Top 3 на Billboard 200 от 1963 година". Абе, това, русичкото, което самите Деф Лепърд го поканиха да им партнира, и дето модерните млади му викат Тей Тей, дали ще си даде почивка и е ли възможно да се самонадскочи - такива и други подобни въпроси се завъртяха в главите на мнозина още миналата година, а отговорите им дойдоха тази. "Midnights" беше обявен за най-продавания албум за 2022 г. Освен това феновете на госпожицата закупиха и 500 хиляди плочи. Това превърна изданието в най-продавания винил за последните 30 години. То събра и най-много излъчвания в Spotify, "Дийзър", "Амазон прайм" и "Епъл Мюзик" за един ден. "Когато чух нейната песен "Love Story" - спомня си фронтменът на Деф Лепърд Джо Елиът - базирана на историята на Ромео и Жулиета, стоях безмълвен. Самият факт, че 18-годишна тийнейджърка може да напише нещо толкова красиво, ме порази", завършва рокаджията, явно още тогава осъзнал, че няма таван за това момиче, популярно и с прякора си Блонди. Дали е бил прав, може би става ясно от една реплика на режисьора Андрю Доминик.

Попитан защо е кръстил филма си, посветен на Мерилин Монро "Блонд", а не "Блонди", той къде на шега, къде на сериозно отговаря: "Защото тогава всички щяха да мислят, че той е за Тейлър Суифт".

Снимка: Animato Music/UMG

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички