Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Доц. Дарияна Куманова ще обучава певци и композитори в България, завръща се с нов, ексклузивен мастър клас


Доц. Дарияна Куманова ще обучава певци и композитори в България, завръща се с нов, ексклузивен мастър клас

2152

След огромния успех на нейния първи мастър клас за академия "Живей елегантно", доц. Дарияна Куманова се завръща с нов, още по-специален курс. 

На 5 ноември, грандамата на модерната музика и една от най-влиятелните жени в индустрията в Италия, ще разкрие основите стъпки в създаването и продуцирането на музика. Актуален акцент в събитието ще бъде създаването на композиция, музикална продукция и аранжиране на музика.

Мастър класът "АБВ на артиста" ще се фокусира и върху правилата за дистрибуция на песни, мелодии и аранжименти, които са неразделна част от популяризирането на музика и достигането ѝ до широк кръг хора на международно ниво. Куманова ще представи и ролите на музикалния продуцент и мениджър, като ще обясни разликите между тях и дейността им за артиста. По време на специализираното обучение тя ще прослуша и оцени таланти, изкушени от създаването на своя авторска музика и желанието за световна сцена. Доц. Куманова ще даде професионални насоки на всеки един от тях, като стимулира индивидуалността им. До нея ще е и композиторът от звукозаписното студио на маестра Куманова в Италия, Джовани Латерца, от когото се очакват също практични указания за структурирането на музикалното произведение, съобразени с модерните тенденции за писане на музика.

Като специален комплимент към творческите личности в мастър класа, доц. Дарияна Куманова и Джовани Латерца ще покажат как се създава музикалния аранжимент на песен и ще направят анализ на такъв от авторски композиции на участници в обучението.

Бъдете част от събитието: 5 ноември/ от 10.00 до 16.00 часа/ академия "Живей елегантно"

Повече за Дарияна Куманова

Доц. Дарияна Куманова, под чието ръководство младата българка Ника Парис изгря на европейската сцена, е готова отново да намери своята бъдеща голяма звезда. Маестра Куманова е една от най-влиятелните жени в артистичния живот на Италия с над 20-годишен опит на международната музикална сцена. Академичната си длъжност придобива в академията на Санремо. 7 години по-късно дирижира оркестъра на Санремо като единствената жена диригент тогава и четвъртата жена диригент в 70-годишната история на фестивала. Към момента доцент Дарияна Куманова управлява собствено музикално училище в Милано, където се обучават част от бъдещите звезди на фестивала.

Тя е носител и на редица отличия в областта на изкуството като т.нар. музикален "Оскар" – наградата "Давид на Донатело", връчен ѝ за оригиналната песен във филма "Сибирско възпитание" на Габриеле Салваторе (в главната роля Джон Малкович). Има "Златен лъв" от фестивала във Венеция за професионални успехи в областта на музиката и културата. Удостоена е с най-голямото лично и професионално отличие за една дама "Жена на годината" в Италия (в категория "Изкуство").

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички