Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Йоханесбург на три езика: The Brother Moves On в София по покана на Stretch и Alarma Punk Jazz


Йоханесбург на три езика: The Brother Moves On в София по покана на Stretch и Alarma Punk Jazz

1654

Как звучи нощта в Йоханесбург, Южна Африка?

Поне на три езика: тсвана, кхоса и зулу, според The Brother Moves On, съчетаващи алтернативния афро-блус с атмосферични акапели и черпещи с пълни шепи от наследството на южноафриканската джаз сцена.

И все пак, коя е групата, която от 21.00 ч. на 12 ноември в Sofia Live Club ще изпълни петгодишното си обещание за незабравимо гостуване в София?

"Гардиън" и "Мейл" ги наричат "най-значимата група в страната". За колегите им те са "последната истинска банда на протеста". Джайлс Питърсън, гуруто от BBC6 Music, една от най-влиятелните фигури в градската музика днес, поверява на фронтмена им продукцията на афро-джаз компилацията "I ndaba Is" на лейбъла Brownswood Records, която е свидетелство за истинската революция, която се извършва на съвременната южноафриканска сцена днес. А след като Шабака Хъчингс ги взема на турне и включва двама от тях в Shabaka & The Ancestors, The Brother Moves On вече са част и от лейбъла му Native Rebel. Новият им албум  "S/he Who Feeds You... Owns You" излезе на 28 октомври - само две седмици преди визитата в София. Протестен арт-рок, афробийт, спиричуъл театър, пънк-джаз или нещо друго? Вместо да лепим още етикети, каним всеки зажаднял за нов внос меломан да открие звука на The Brother Moves On за себе си и да презареди с нова и проверено добра енергия.    

Другото страхотно име в афиша за вечерта е Джошуа Айдехен - един от обичаните гласове на Лондон, който след "клубните" си албуми си с Benin City, Hugh и LV и гостуванията си в още дузина проекти (в това число почти всички албуми на Sons Оf Kemet и The Comet Is Coming на Шабака), вече пуска синглите от дългоочаквания си солов албум, пълен с денс химни на надеждата за космополитите от третото десетилетие. В София кръстникът на Stretch ще представи сет, включващ разнообразен материал за танцуване от своите проекти.

Градските пеещи призраци Stretch и Alarma Punk Jazz продължават едновременно две линии в нано-вакханалиите си. От една страна са незабравимите гостувания на легендарни африкански музиканти (Басеку Куяте, Кинг Аишоба, Сибусиле Каба, Tamikrest). От друга - серията концерти на проекти, нашумели покрай съвременната лондонска джаз сцена. Афро-рок в джаз алтернатива straight outt a Johannesburg и лондонска поезия върху северен бийт са стиловете, отправящи покана към всички меломани за среща в Sofia Live Club на 12 ноември. Заедно с това, Stretch и Alarma Punk Jazz изпълняват обещанието си да доведат в София всички проекти на музикантите около Шабака Хъчингс - най-значимата фигура и основен двигател на лондонската джаз сцена с неговите Sons Оf Kemet, The Comet Is Coming и Shabaka & The Ancestors. След квартета на Теон Крос миналия октомври и Soccer 96 на 1 юни, на 12 ноември (втората събота на месеца) идва ред на новите качествени маркови попълнения в душите на ценители, откриватели или просто танцуващи.

Линк към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1877801942555531/

Линк към билетите:

https://epaygo.bg/3859926622 и каси EasyPay- 25лв. /30 лв./ 35 лв.

The Brother Moves On: Sofar Sessions с Shabaka Hutchings:

https://www.youtube.com/watch?v=gcczO9Bho6M

Joshua Idehen - "Klashnekoff":

https://www.youtube.com/watch?v=4QVetnVYa7U

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички