Lek City Case и Soundprophet с общ концерт в София, дават старт на серията Rockahоlic Nights


Lek City Case и Soundprophet с общ концерт в София, дават старт на серията Rockahоlic Nights

1691

Lek City Case и Soundprophet - две любими бг банди, които споделят общооригинално алтернативно звучене и неподражаема енергия в живите си изпълнения, се качват заедно за първи път на сцената в Gramophone Live & Event Club, София, на 11 ноември, петък.

Soundprophet

Тежко, но и деликатно арт звучене извън шаблона, концептуални, честни текстове за емпатия, прозрения и неподражаемата сурова енергия на свиренето им на живо. Soundprophet, които не са имали клубен лайв от три години в столицата, са нетърпеливи да се завърнат към живите концерти след паузата. Алтернативната рок банда, формирана през 2010 г. в София, има в музиката си инди и гръндж влияния от 90-те, хард рок акценти от 60-те и 70-те години и … звън. Изпълненията им на живо, неподправени и ярки, са пристрастяваща енергия за публиката. Soundprophet има два албума – "More Тhan Аny Spoken Words" (2013) и "Revalation" (2017). В момента групата работи върху още по-мелодични и многолики парчета с алт-рок естетика. "Antimatter" е последният им видеосингъл, в който бандата разглежда разрушителните сили на времето ни.

Soundprophet са:

Пенко Скумов – вокали
Митко Пешев – китара
Георги Михайлов – бас и вокали
Николай Иванов – барабани

Lek City Case

Lek City Case свири ярък пост-гръндж и саутърн рок и идва от Бургас, където е създадена през 2013 година. Групата преминава през различни етапи от развитието си и вече е стабилна част от българската алтернативна сцена и една от актуалните и работещи постоянно банди у нас. С пет успешни сингъла, дебютен албум на път и редица запомнящи се концертни и фестивални участия, бандата се качва отново на столична сцена с гръм и трясък, докато актуалният им сингъл "New Dawn" продължава да държи челни позиции в единствената рок класация за българска музика у нас.

Lek City Case са:

Иван Петков – вокал
Иван Енев – китара
Георги Кискинов – китара
Александър Георгиев – бас
Иван Янков – барабани
Ангел Иванов – клавишни

Повече информация за групите и събитието - тук. Легендарният Gramophone Live & Event Club, добре познат на столичани със своите разнообразни тематични вечери, за първи път отваря своята Live програма към негово величество Рока със серия от събития под името "Rockahоlic Nights". Групите, които ще дадат летящ старт на тези вечери, са суперталантливите артисти от крюто на Projector Plus - Lek City Case и Soundprophet.

Билетите на цена 15 лв. са достъпни на сайта на Bilet.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички