Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Одисея Втора със свинско печено в БНР!


Одисея Втора със свинско печено в БНР!

5540

Последната вечер от цикъла на програма "Христо Ботев" на БНР "Аларма Пънк Джаз" за 2009 ще предложи на уважаемата публика не само две от водещите балкански банди в областта на "пънкарския джаз" накуп, но и специален информационен блок под формата на имровизирана пресконфереция, на която ще станат ясни някои от важните дати и участници за следващата 2010.

Както "MuSound.bg" съобщи своевременно, Жоамбо Жоет Уъркестрао (Zoambo Zoet Workestrao) и Sub Zero Farm (Папуа-Нова Гвинея) свирят на 28 декември, понеделник, 21.30-24.00 ч., БНР, Първо студио, бул. „Драган Цанков” 4, а входът е свободен.

Фестивалът, който се провежда два пъти в годината (през май и ноември) под формата на 5-дневен музикален маратон и всеки месец с по един или два концерта на живо, планира следващата година да се разрасне още повече, налазвайки някои околни на БНР ъндърграунд свърталища като Лятната сцена в "Борисовата градина" и кино „Влайкова” и да открие свои „филиали” в други големи български градове като Пловдив, Варна, Стара Загора и други, където медията има свои регионални радиостанции, разполагащи с добро концертно студио.

През 2010 ще бъде завършен и българско-македонско-словенският документален филм за фестивала, а жанровият диапазон на предстоящите участници е изключително широк–от нашенците Мерудия, Доктор Гого’с Бенд и Bassein до някои световни имена като Юджийн Чадборн (Eugene Chadbourne) и Ейми Динайо (Amy Denio) от Култур Шок. От балканския рок-ен-рол и филмов фрийк-джаз засега са обявени хърватите Бруячи и Хероина, сърбите Репетитор и македонците Проект Жлуст Мишо Йосифов на тромпет)... Останалото инфо – довечера от 21.30 ч. до полунощ.

Zoambo Zoet Workestrao (www.myspace.com/zoambo), подобно на Културно-уметнички работници от Скопие миналия месец, идват в България с нови композиции, посветени на "Аларма Пънк Джаз”. В специално интервю за едноименното предаване по програма „Христо Ботев” фронтменът на групата Иво Подержай сподели още, че се надява да запали българската публика по изповядваната от тях платформа: посредством „реформата” като музикален жанр да се търси доброто у всяка идеологическа структура – а добро, това значи „хуманно и възбуждащо”.

Последният албум на бандата "Cum Rectum Plenum Celibatare Facile Est" от 2008, от който също ще бъде представена подобаваща част на сцената на Първо студио в БНР, пък е посветен на темата за лицемерието в съвременните западни общества – и религиозното, и светското.

Sub Zero Farm (www.myspace.com/subzerofarm), които ще отворят шоуто в 21.30 ч., от своя страна също са подготвили изненади, а в плановете за завладяване на Балканите и Света на „Аларма Пънк Джаз" 2010 бандата (заедно с GRДD, AS, Осил Амук и някои други родни герои на ъндърграунда) влиза и по друг един начин: през 2010 „Аларма” стартира и програма за ъндърграунд-обмен, по която български некомерсиални банди ще могат да бъдат представяни по клубове и фестивали в Любляна, Загреб, Скопие и другите близки и далечни Балкани.

"А пред Първо студио на БНР ви очаква и коледно-новогодишна свиня на шиш, с която да нахраним гладните за клутура! Само не забравяйте, в студиото се влиза без алкохол и цигари!", припомниха организаторите.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички