Отвъд думите: нова серия музикални събития в Silence Lab изследват Тишината


Отвъд думите: нова серия музикални събития в Silence Lab изследват Тишината

1826

Deep Sound Station е дългосрочен изследователски музикален проект на Института за изследване на Тишината и Silence Lab, целящ да осъществи тишинавтски, звукови експерименти с по-голяма продължителност във времето от досегашните. Звуковите експериментални сесии се провеждат от т.нар. "дълбоконавти" – изследователи-тишинавти, влизащи в продължителни  "потапяния " в измерението от звуци и тишинини, намиращо се Отвъд думите.

Структура на експериментите:

Група от трима-четирима дълбоконавти навлиза в измерението Отвъд думите в 14.00 ч. като започва да се "спуска" в хипнотичното звуково пространство генерирано от live trance circle практиката, в което Тишината постепенно все повече "навлиза" в музикалната тъкан на експеримента. След няколко часа към групата се присъединява гост музикант, който след кратък период на "дълбочинна адаптация" се включва на равнището, до което групата е достигнала, като обогатява и развива музикалната структура на звуковото пътуване/изследване с уникалния си принос. След още два часа първият гост-музикант се оттегля и към групата се присъединява втори, който отново след кратка "дълбочинна адаптация" продължава "спускането" към заключителната, най-дълбока Тишина, която ще бъде достигната в края на осмия час от началото на сесията.

Въпросите, които изследователите си поставят, са:

До каква "дълбочина" и - съответно наситеност на звука с Тишина, може да достигне екипът на дълбоконавтите заедно с гост музикантите? Какви промени ще претърпи музикалният език по време на "спускането"? Какви ще бъдат "качествата" на тишините по пътя и на най-дълбоката Тишина накрая? Как ще се "представи" светът пред изследователите след края на подобно "потапяне" – какви мисли и чувства ще изпитат те след него?

Спускането ще се осъществи при минимално + UV осветление и ще бъде предавано на живо след третия час от началото. Части от крайния резултат ще бъдат публикувани в канала на Института за изследване на Тишината.

Гости-музиканти в сесиите са Гергана ДимитроваБелонога, Светлин Маринов, Атешхан Теофиков, Иван Шопов, Михаела Стойкова - Maika Ra и Христо Желев. А Дълбоконавтите са Михаил Димов, Златина Толева, Лъчезар Косев и Александър Георгиев.

Програма на концертите от експерименталната серия Deep Sound Station:

29 октомври

18.00 ч. - Гергана Димитрова Белонога feat. Дълбоконавти
20.00 ч. – Светлин Маринов (пиано) feat. Дълбоконавти

12 ноември

18.00 ч. – Иван Шопов (аналогови синтезатори) feat. Дълбоконавти
20.00 ч. – Атешхан Теофиков (китара, тамбура) feat. Дълбоконавти

26 ноември

18.00 ч. – Михаела Стойкова - Maika Ra (кристални купи и вокали) feat. Дълбоконавти
20.00 ч. – Христо Желев (drum synth) feat. Дълбоконавти

Концертите ще се излъчват на живо в YouТube канала на Institute For Silence Research.

Публиката може да влиза на два пъти в Silence Lab преди всяка от сесиите с гост музикантите. Местата са ограничени, затова е необходимо предварително записване на слот и закупуване на билет на www.sensorytheatresofia.com

Адресът на Silence Lab и допълнителни инструкции за музикалната лаборатория ще бъдат изпратени по имейл на записалите се за събитията.

Цена: 30 лева, която включва участие в една експериментална сесия, чай, плодове и престой в пространствата на Silence Lab.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура" по програма "Музикални инициативи" и в партньорството на "Театър на сетивата" - София.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички