Park Live Fest кани артисти на Warp Records за първи път в София


Park Live Fest кани артисти на Warp Records за първи път в София

4165

Легендарният независим лейбъл  за експериментална музика "Warp Records", който издава имена като Aphex Тwin, Squerepusher, Boards of Canada, Clark и Jamie Lidell, ще бъде представен за първи път в България с двама от най-известните си артисти. Участието си на "Park Live Fest" потвърдиха Plaid и Luke Vibert.

Plaid ще изнесат уникален аидио-визуален лайв, който ще представи новия им албум, планиран да излезе през август тази година. Съставът на Plaid са небезизвестните Andy Turner и Ed Handley, бивши членове на Black Dog - едни от пионерите на английския електронен авангард.

Експерименталната музика, която творят под името Plaid и издават за "WARP" е смес от любовта им към интелигентното техно, абстрактния хип-хоп, мелодичния амбиент и непредсказуемостта на IDM звученето. Талантът им е оценен от не малка част алтернативни изпълнители, като Bjork, Nicolette, Goldfrapp, Red Snapper и Unkle, за които правят ремикси. Техен е и саундтракът към нашумялата японска манга "Tekkon Kinкreet". Изпълненията им на живо винаги са придружени от любопитни визии и впечатляващи импровизации.

Luke Vibert е британски продуцент, легендарен с работата си в целия диапазон на ексцентричния електронен звук, представящ се с различни псевдоними, като най-популярните са Plug и Wagon Christ.

Luke Vibert, заедно със своите съмишленици и добри приятели Squarepusher и Aphex Twin, постоянно експериментират, използвайки елементи от хип-хоп и дръм-ен-бейс и създавайки нови стилове електроника. Разкривайки безкрайните възможности на електронната музика, те дават тласък на лейбъл като "WARP", за да се превърне в институция за качествен и авангарден звук.

Благодарение на "България Еър", официалният превозвач на фестивала, става възможно гостуването на именития DJ Лорд, член на легендарните хип-хоп титани Пъблик Енеми.

Изумителният търнтейбълист DJ Лорд е истинското доказателство затова как се прави изкуство с два грамофона и миксер. Невероятните му умения са толкова впечатляващи, че през 1999 е поканен да замени легендарния Terminator X зад грамофоните на Пъблик Енеми по време на световното им турне и оттогава е неизменна част от бандата.
 
Цените на тридневния билет за "Park Live Fest" в търговските мрежи на www.eventim.bg и www.ticketstream.bg са 65 лв., еднодневните са 35лв, а пропускът, включващ всички събития на фестивала и всички афтър партита в клуб "Ялта" е 95 лв.    

Всеки може да закупи билет и директно от сайта на фестивала - www.parklivefest.com, където цените на всички пропуски са с 5 лв. по-ниски. Организаторите пускат и гореща линия 0884 76 01 10 за продажба и директна доставка на билети за София, с цел да улеснят максимално работещите хората.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички