Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Потвърдиха гостуването на Лемб на ParkLive Fest


Потвърдиха гостуването на Лемб на ParkLive Fest

4923

Британското дуо Лемб (Lamb) се присъединява към хедлайнърите на първия тридневен музикален фестивал на открито в София - ParkLive Fest, след като своето участие вече потвърдиха трип-хоп пионерът Трики и хип-хоп виртоузът Руутс Манува.

Гостуването на ParkLive Fest е една от първите изяви на Лемб, след като за кратко двете половинки от дуета се бяха отдали на солови кариери. 

Българските меломани познават електронното дуо с красивия бристолски звучащ трип хоп, смесен с брейк, джаз и дръм-ен-бейс елементи, както и с отекващите, магични вокали на Lou Rhodes. Другата половина от Лемб е продуцентът й Andy Barlow, познат oще като the Hipoptimist. Двата издадени албума през втората половина на 90-е донесоха на Лемб милиони фенове по целия свят. И досега най-разпознаваемите им парчета остават “Gorecki” от едноименния им албум и сингълът “Gabriel”.

Богатата селекция на едни от най-известните международни музикални групи в стиловете джаз, поп и денс музика, обещава ParkLive Fest да се превърне в истински празник за ценителите на качествената музика, който се осъществява с подкрепата на най-старото уиски Bushmills.

В първия ден на ParkLive Fest, 18 юни, основната програма ще започне с многостилов микс от соул, диско, електро, рок, техно, обединени от могъщата ръка на фънка, представен от Pilooski.

След Pilooski на сцената ще се появят шведите от Little Dragon, които завладяха европейската сцена с уникалния си стил, съчетаващ джаз елементи, интригуващо преплетени с различни култури и стилове и дообогатени от нежния вокал на Yukimi.

Те ще подгреят публиката за звездата на вечерта, а именно музикалното шоу на култовия Трики. За всички, заредени с фестивалната емоция, купонът ще продължи в "Ялта" с ексцентричните французи от Nôze и британския експериментатор Luke Vibert.

На 19-ти ParkLive Fest ще започне с изпълненията на уникалния младежки бенд Карандила Джуниърс. Тяхната история се ражда, когато основателят на оркестър Карандила започва да преподава музикални уроци в сливенското гето. Резултатът от това начинание е невероятната младежка група, която спира дъха с виртуозните си умения - пресъздава традиционната циганска и балканска музика с различни елементи на джаза.

След тях на сцената ще видим DJ Lord, член на легендарните хип-хоп титани Public Enemy. Освен хип-хоп специалист, DJ Lord е известен и с изключително енергичните си сетове, съдържащи взривоопасни дози хип-хоп, дръм енд бейс, дъбстеп и скречове от друго измерение. Именно DJ Lord ще подгрее феновете за концерта на Roots Manuva на фестивала. След полунощ купонът ще продължи в "Ялта" с 4hero, прелитащи през стиловите граници и перфектно комбиниращи най-доброто от джаз, соул и хип-хоп.

20-и, последният ден от фестивала, ще започне с легендите на електронния звук Future Sound of London (FSOL). След тях българската публика ще види магнетичните Crazy P и уникалния аудио-визуален лайв на Plaid, които ще вдигнат високо летвата на настроението, за да подготвят публиката за концерта на Лемб.

След полунощ, "ParkLive Fest" ще продължи в "Ялта" с диджея, който определя световните музикални тенденции - Gilles Peterson, и никога неизневеряващият на своя принцип „Ако е добро, ще го чуете от мен” - Michael Rütten.

Билетите за "ParkLive Fest" са вече пуснати в продажба в търговските мрежи на www.eventim.bg и www.ticketstream.bg, като цената на тридневния билет е  65лв., на еднодневния - 35лв, а пропускът, включващ всички събития на фестивала и всички афтър партита в клуб "Ялта", е 95 лв.   
   
Всеки може да закупи билет и директно от сайта на фестивала - www.parklivefest.com, където цените на всички пропуски са с 5 лв. по-ниски.

Организаторите пускат и гореща линия 0884 76 01 10 за продажба и директна доставка на билети за София, с цел да улеснят максимално работещите хора.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички