Sethstat от Скопие ще изсвирят пиесите от 11-ия си албум премиерно в София!"Аларма Пънк Джаз" на макс


Sethstat от Скопие ще изсвирят пиесите от 11-ия си албум премиерно в София!"Аларма Пънк Джаз" на макс

1638

Стожерите на северномакедонската авангардна джаз сцена Sethstat (Владан Дробицки - тромбон, Васко Бояджийски - тенор и алт саксофон, Панче Буюклиев - клавишни, Павел Дробицки - бас и Гоце Наумов - барабани) избраха София, за да изсвирят (предвеликденски) за първи път пред публика пиесите от 11-ия си албум, който ще излезе за лейбъла PMG Jazz около датата на концерта.

Той ще се състои в Sofia Live Club (Подлез НДК) от 20.00 ч. на 20 април, сряда.

В България Sethstat са познати на публиката от участията си на "Аларма Пънк Джаз" (2010) и на "Пловдивските джаз вечери" (2012), а за близо 30-годишното си съществуване досега, освен че са представяли на живо музиката си на всички по-големи джазови, а и не само джазови фестивали на Балканите (всички помним зашеметяващия им концерт на новосадския EXIT през 2005 г.), имат издадени общо 10 албума за двете най-сериозни македонски дискографски къщи за джаз – SJF Records (лейбъла на Скопския джаз фестивал) и PMG Jazz (чийто главен продуцент е именно фронтменът бандата – тромбонистът Владан Дробицки). Тук могат да се чуят някои от станалите вече класически албуми на групата:

https://pmgjazz.bandcamp.com/album/ix9
https://pmgjazz.bandcamp.com/album/petite-cinematique
https://sjfrecords.bandcamp.com/album/korab
https://sjfrecords.bandcamp.com/album/rolling-garage

Sethstat ще излязат на сцената в Sofia Live Club точно в 21.30 ч., като преди тях (от 20. 00 ч.) организаторите от "Аларма Пънк Джаз" са поканили за соло рецитал джаз пианиста Димитър Горчаков, който ще представи акустично пиесите от дебютния си индивидуален албум "Tomorrow’s Past" (2021) и някои нови електро-акустични произведения. 

С гостите от Северна Македония пристига и основателят на PMG Recordings Мирко Попов, който в началото на годината заедно с Владан Дробицки и Синиша Евтимов представи на същата сцена електро/пост-джаз проекта Kanton6 и който е подготвил специален щанд с редки издания на винил и дискове на PMG Jazz.

Концертът е вторият епизод от серията на "Аларма Пънк Джаз" на БНР, посветени на обмена и сближаването между българската и македонската джаз сцени, чийто партньор традиционно е и Културно-информационният център на Република Северна Македония в София.

А голямата новина, която вече можем да разкрием е, че Владан Дробицки и Мирко Попов подготвят първата в историята компилация от съвременни български джаз артисти, която ще бъде издадена в Скопие–отново за лейбъла PMG Jazz, посочват организаторите на събитието.

Билети - в системата на EpayGo: https://epaygo.bg/9174845934 и на касите на EasyPay в цялата страна.

Предварително - по 15 лв. В деня на концерта - 20 лева.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/826370794951316

YouТube:https://www.youtube.com/watch?v=LvrnWjnKoe0

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички