Спечели биографията на Дейв Грол "Разказвачът" ("The Storyteller: Tales Оf Life Аnd Music")


Спечели биографията на Дейв Грол "Разказвачът" ("The Storyteller: Tales Оf Life Аnd Music")

2243

Както обещахме, специалните коледно-новогодишни издания за същински меломани на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължават до края на януари.

Предложението и този път е от нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто каталог се появи поредната звездна биография - "Разказвачът" ("The Storyteller: Tales Оf Life Аnd Music") на Дейв Грол (Dave Grohl), барабанист в легендарната група Nirvana и създател на Foo Fighters. Един от вас получава уникалния шанс да се сдобие с луксозната книга в превод на Коста Сивов. Името на късметлията ще бъде изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:  

Какво се крие зад името на Foo Fighters?

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Dave Grohl

Очакваме до 21.00 ч. на 27 януари, петък.

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!*  

"Не съм от хората, които колекционират предмети, аз колекционирам моменти. Поради тази причина животът ми преминава пред очите ми и през ушите ми всеки божи ден. Опитах се да събера голяма част от тези моменти в тази книга. Те, разбира се, са изпълнени с много музика. И понякога звучат много силно", пише Дейв Грол за първата си литературна творба. Той бърка дълбоко в своята душа, за да разкаже историите си така, както пише песните – с неподозирани дори за него неща. Култовият  барабанист на Nirvana и създател на Foo Fighters е събрал в една книга моменти от целия си живот – от времето, когато е бил своенравно и чувствително хлапе, което не пасвало никъде, докато не открило магията на пънка, през славните времена с Nirvana и трагедията с Кърт Кобейн, до създаването на Foo Fighters и живота на утвърдена рок звезда и семеен човек.

"И в най-смелите си мечти не съм си представял, че някога ще бъда продаван автор № 1, но следвах най-смелите си мечти от деня, в който хванах китарата", коментира Дейв Грол, който разкрива още редица интересни случки от живота си, включително фалшивото телефонно обаждане за смъртта на Кърт Кобейн един месец преди самоубийството му, как е прослушван за Nirvana по телефона или как Пол Макартни е дал първия урок по пиано на дъщеря му. "Наистина се случваше - споделя Грол - Гледах себе по МТV. Не Майкъл Джексън или The Cars. Не Мадона или Брус Спрингстийн. Не. Бяхме Крист, Кърт и аз - свирехме песен, която написахме в шибана плевня.  Най-важният елемент на рок-ен-рола ми беше разкрит в изпълнението на Naked Raygun  (митична пънк дружина от Чикаго - б.,ред.) , а именно суровият и несъвършен звук на човешки същества, които изразяват вътрешния си глас пред всички. И така, без обичайните структури и правила, които обикновено вървяха с тези неща, приех музиката за своя религия, магазина за плочи за моя църква, рок звездите за светци и песните им за химни".

Първия албум на Foo Fighters Дейв Грол записва съвсем сам в студиото на приятеля си и продуцент Barett Jones, с изключение на един китарен мотив, изпълнен от Greg Dulli (Afghan Whigs), в песента "X-Static". Като цяло Грол не искал това да остане само студиен проект на един човек, затова започнал да работи за създаването на група с приятеля си Krist Novoselic (бас китарист, съосновател на Nirvana).

* Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички