Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Spirit Оf Burgas 2009 срещу бедността по света


Spirit Оf Burgas 2009 срещу бедността по света

6261

"Spirit Of Burgas" 2009 се присъединява в кампанията на европейските институции с лозунг „Музиката против бедността!”, в която младите хора ще бъдат провокирани да се преборят с бедността по света.
 
Млади музиканти, граждани на Европа, са поканени да споделят своето послание за борба с бедността в музикален контест (конкурс, състезание), организиран от офиса на eвропейската комисия "EuropeAid". Победителят, селектиран чрез онлайн гласуване, ще получи възможността да представи на сцена своята композиция от конкурса по време на Европейските дни за развитие. Те ще се проведат в Стокхолм, Швеция, между 22 и 24 октомври.
 
Мобилизирането на младото поколение и по-специално европейците около каузата за борба със световната бедност, е акт, чрез който Евросъюзът иска да даде по-голяма гласност на този проблем в глобален мащаб, като очертае едно по-сигурно политическо бъдеще за човечеството.

„Днес младото поколение има шанс чрез музикалния контест да каже на света, че изчезването на бедността не е утопия, а реална цел“, казва Луис Михел, европейски комисар по развитието и човешките права.
 
„Музиката не познава граници, тя не прави разлика между богатство и бедност. Тя носи енергия и позитивни усещания. Какъв по-добър начин от този за младите талантливи музиканти в Европа да се активират, за да се присъединят към нашата цел: редуциране на бедността на нашата планета! Аз очаквам множество участници от цяла Европа да се включат в надпреварата, за да бъдат представени в Стокхолм” отбелязва Бенита Фереро-Уалднер, комисар по външните отношения и европейската политика на добросъседство.
 
Посредством социалните мрежи в Интернет и музикални фестивали като "Spirit Of Burgas", млади хора между 15 и 30 години са поканени да се присъединят към музикалния формат за борба с бедността в Глобалната мрежа. Гласуването ще се състои онлайн до 9 часа на 9 септември. Победителите ще получат професионален запис на песента си и възможност да я изпълнят в Стокхолм по време на Европейските дни за развитие 2009.

Музикалният контест ще бъде отворен в рамките на кампанията „Аз се боря срещу бедността”, чието начало бе поставено в края на 2008 г. Чрез онлайн интерактивни презентации млади хора се запознават с политиката за развитие, както и с конкретни проекти в сферата на търговията, контрола върху качеството на храните и водата, образованието, инфраструктурата, превенцията от конфликти, здравеопазването, демокрацията и човешките права.

"Spirit Of Burgas" е сред големите музикални фестивали, провеждани на територията на Стария континент, избран от Европейската комисия като форум, на който младите хора да се запознаят с целите на кампанията и условията за музикалния контест.

Освен в кампанията за борба с бедността по света фестът се присъединява и към още една социална кауза, в която са се включили и редица популярни български групи и личности. Това е инициативата „И Аз мога” (”I Can Too”), насочена към най-ощетените членове на обществото ни, а именно – децата с увреждания. Тя цели промяна на обществената нагласа към децата с увреждания и техните семейства, а оттам и промяна в социалния им статус, запознавайки широката публика с истинските им проблеми и нужди.
 
Една от целите на инициативата е откриването на Дневен център за деца с множествени увреждания, отговарящ на европейските стандарти, какъвто в България все още не съществува.


За повече информация за „Музиката срещу бедността”:

Сайтове на английски: Контест „Музиката срещу бедността”:

http://www.ifightpoverty.eu/index_en.htm
 
Facebook група „Музиката срещу бедността”:

www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=119017694618 

Европейски дни за развитие:

http://www.eudevdays.eu/index_en.htm

Сайтове на френски:  http://www.ifightpoverty.eu/index_fr.htm http://www.eudevdays.eu/index_fr.htm

За повече информация за инициативата „И Аз мога”:

Сайт на български:

http://icantoo.eu/index.php

За "Spirit Of Burgas": www.spiritofburgas.com

Билетите за фестивала се продават в мрежата на "Евентим".

За един ден - 40 лв. На входа на фестивала дневен пропуск ще струва 50 лв.

Тридневните билети са 100 лв., а на място - 120 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички