Тейк Дет, Арктик Мънкис и Фуу Файтърс с по две отличия Бритс


Тейк Дет, Арктик Мънкис и Фуу Файтърс с по две отличия Бритс

4175

Тейк Дет, Арктик Мънкис и Фуу Файтърс получиха по две отличия на тазгодишното издание по раздаване на наградите Бритс.

Тържествената церемония бе тая нощ в „Ърлс Корт”, Лондон.

Тейк Дет - бившата група на Роби Уилямс, бе удостоена с призове за най-добра група на живо и за най-добър сингъл – “Shine”.

Той е от албума им "Beautiful World" (2006), с който групата осъществи голямото си завръщане. Отличието в първата категория се присъжда от слушателите на „Би Би Си Рейдио Ту”. 

Вторият проект на Арктик Мънкис – “Favourite Worst Nightmare” (2007), им донесе победа в графите за британски албум и група.

Момчетата на Алекс Търнър са първите суперзвезди на даунлоуд поколението. Близо година преди да пуснат в аналогов вариант на музикалния пазар своя дебют “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not” (2006), песните му бяха на свободен достъп в интернет .

 “Просто се опитваме да правим добри парчета. Това е. Няма никакви трикове.”, казва Алекс Търнър.

Фуу Файтърс станаха най-добрата международна група, а проектът “Echoes, Silence, Patience & Grace” (2007) бе определен за най-добър чуждестранен албум.

Сиатълската банда е предвождана от дръмъра на НирванаДейв Грол. „Музиката е нещо истинско и красиво и Е свята, но напоследък я прекараха през купища лайна. В Холивуд всичко опира до славата и външния блясък, гоненето на известност. Понякога това ме вбесява и ми се иска да полудея и да убивам наред”, твърди фронтменът.

Марк Ронсън победи по трасето за най-добър изпълнител, Кейт Наш спечели в същата категория, но сред певиците.

„Никога досега не съм се чувствал по-англичанин, нито по-мъж”, призна след цермонията Марк, който откри за света талантите на Лили Алън и Ейми Уайнхаус.

Мика се оказа отличник сред дебютантите.

Рапърът Кание Уест бе отличен като най-добър международен солов изпълнител, а Кайли Миноуг бе коронована за номер едно сред вокалистките.

Изборът на критиката падна върху Адел.

Изпълнителката е родена през 1988 в Лондон. Спецовете я наричат „следващата Ейми Уайнхаус”, твърдейки, че в саунда й се кръстосват традициите на Сюзън Вега и Джил Скот. Истината обаче е, че музиката на Адел е далеч по-рок ориентирана. Дебютът й „19” се появи на 28 януари 2008.

Сър Пол Макартни отнесе отличието за цялостен принос.

Бившият битъл участва в шоуто, наред с Ейми Уайнхаус, Кайзер Чийфс, Кайли, Риана, Марк Ронсън, а Мика заформи интригуваща  колаборация с вокалистката на Госип Бет Дито.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички