South West Festival събра хиляди меломани в Благоевград
"Копаница-тропаница" на Оркестъра за народна музика на БНР на открита сцена
Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща, финалът е в столичния клуб Мixtape 5
Ищар и Горан Брегович хедлайн на фестивала South West в Благоевград. Първото издание на събитието е в парк "Македония" този уикенд
Часове до шоуто Led Zeppelin Symphonic в Пловдив
Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer
Gwendydd приключва Censored European Tour 2022 с концерт в София, открива втория ден на Wolf Fest – "Вълчата пътека" 2022
Вики Алмазиду се завръща в България за своя майсторски клас в Нов български университет
Пълната програма на Sofia Live Festival 2022
SoulBmoll анонсират трети албум с нов сингъл на живо в бар "Петък"
Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио: отличниците
"Приказката P.I.F. невиДИМО" акустично в Joy Station

Велики P.I.F. и веч' ще е така: невиДимо присъствие


Велики P.I.F. и веч' ще е така: невиДимо присъствие

1627

Любимците P.I.F. изнесоха два концерта под името "Приказката P.I.F. невиДИМО". 

На 14 април бяха в новия и абсолютно жесток рок клуб The Brick Port във Варна, където в края на март успешно забиха и Остава (https://www.facebook.com/events/442344000978833). А в съботната вечер на 16 април (https://www.facebook.com/events/489081449538139) зарадваха верните си фенове в столичния клуб Mixtape.

На сцената редом до музикантите от P.I.F. -  Иван Велков(китара и клавишни), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас китара) се качиха трима емблематични за българската рок сцена фронтмени. Гост-вокалисти и на двете събития бяха Свилен Ноев от Ostava, Ерсин Мустафов от Jeremy? и Владимир Михайлов от ReWind.

Концертът в рок клуб Mixtape в подлеза на НДК (перфектна организация на входа!) започна ударно малко след 21.00 ч. с песента "Обещавам" с вокал Ерсин, към който веднага се присъедини Влади. Последва "Вали", а след това Свилен избухна на "Цялото небе". На другите изпълнения им изпуснах края кой коя точно пя, защото момчетата се сменяха непрекъснато, свиреха и пееха заедно, подкрепени от бандата.

И като на всеки концерт на P.I.F. сега, както и на всички изяви преди с непрежалимия Димо, емоциите взеха връх от първата изсвирена нота и останаха силни до самия край на вечерта. Много често микрофонът бе насочен директно към хората пред сцената в претъпкания клуб, които пееха с пълно гърло и съвсем вярно всички текстове…

Акцент на гига бе и първото музикално сценично представяне на Филип Велков, синът на Иван Велков. Момчето изсвири брилянтно китарите на "Невидимо дете", докато баща му бе на пианото. Запомнете името на Филип, това момче е мегаталантливо и тепърва ще го гледаме по концерти!

Отново нямаше разделение публика – музиканти, а сливане – спонтанно, перфектно, магично. Усещането беше сякаш сме на купон в уютния хол на нечий дом и част от приятелите свирят, а другите пеем. Не видях никой да стои равнодушен, всички танцуваха, снимаха, но най-вече пееха с пълно гърло. Всички се усмихваха и изглеждаха адски щастливи. Всички усещаха невиДимо присъствие.

И веч' ще е така… защото времето внезапно спря и ние оставаме тук.

Сетлист

1. Обещавам
2. Вали
3. Цялото небе
4. Кой си ти
5. Времето внезапно спря
6. Всеки ден
7. Песен
8. Свободен от теб
9. Горим
10. Отлъчен
11. Седем
12. Камбаните
13. Оставам тук

14. Колело
15. Невидимо дете
16. Приказка
17. Сън в съня

Снимка: Eli Deli

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички