Виж кой спечели биографията на Дейв Грол "Разказвачът" ("The Storyteller: Tales Оf Life Аnd Music")


Виж кой спечели биографията на Дейв Грол "Разказвачът" ("The Storyteller: Tales Оf Life Аnd Music")

1313

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши при повишен интерес.

Предложението и този път беше от нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто каталог се появи поредната звездна биография - "Разказвачът" ("The Storyteller: Tales Оf Life Аnd Music") на Дейв Грол (Dave Grohl), барабанист в легендарната група Nirvana и създател на Foo Fighters. Един от вас получи уникалния шанс да се сдобие с луксозната книга в превод на Коста Сивов. Името на късметлията беше изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:  

Какво се крие зад името на Foo Fighters?

Вярното е: Терминът Foo fighter, обясняващ мистериозен небесен феномен, наблюдаван по времето на Втората световна война.

Честито на Донко Везиев    

След близо три десетилетия на сцената, десет студийни албума, 12 награди "Грами" и спечелено място в Залата на славата на рок-ен-рола, Дейв Грол безспорно е една от съвременните легенди на рок музиката. Бившият барабанист на Nirvana и създател на Foo Fighters успя да спечели сърцата на феновете със своето открито и честно общуване с тях – стил, на който музикантът остана верен и в своята великолепна мемоарна книга.

"Не съм от хората, които колекционират предмети, аз колекционирам моменти. Поради тази причина животът ми преминава пред очите ми и през ушите ми всеки божи ден. Опитах се да събера голяма част от тези моменти в тази книга. Те, разбира се, са изпълнени с много музика. И понякога звучат много силно", пише Дейв Грол за първата си литературна творба. Той бърка дълбоко в своята душа, за да разкаже историите си така, както пише песните – с неподозирани дори за него неща. Култовият  барабанист на Nirvana и създател на Foo Fighters е събрал в една книга моменти от целия си живот – от времето, когато е бил своенравно и чувствително хлапе, което не пасвало никъде, докато не открило магията на пънка, през славните времена с Nirvana и трагедията с Кърт Кобейн, до създаването на Foo Fighters и живота на утвърдена рок звезда и семеен човек.

Стартирайки своя разказ с трънливия път на нерадостното детство на особняк във Вирджиния, през откриването на магията на пънка и първите опити със Scream, явлението Nirvana, дълбоката криза след трагедията с Кърт Кобейн до създаването на пост-гръндж героите Foo Fighters и живота на утвърдена рок звезда и баща – Дейв Грол разказва за своето пътешествие из света на музиката така, както пише музика – с лекота и достигайки до неподозирани дълбини. Малки щрихи, които оформят портрета на цяла една музикална ера.

Писана по време на принудителната изолация, на която светът беше изложен след избухването на пандемията от Covid-19, тази увлекателна и забавна автобиография ще очарова читателите с откровенията и проницателността, които само уединението на един творец носи, но с идеалистичния и пакостлив поглед на хлапето бунтар, което вечно търси приключения и вълшебства. Хлапе, което е готово на всичко, за да служи на музиката – като да довърши концерт със счупен крак, докато го шинират на сцената, например. Без да се взима твърде на сериозно и винаги изпълнен с известно съмнение в собствените си умения, Дейв Грол отдава своята благодарност към всички, с чиято помощ е успял да се справи с предизвикателствата по пътя си; споделя за непредвидените обрати в живота, които го принуждават да се движи без крайна цел, и за силата да започне отначало, надскачайки образа на "барабаниста на Nirvana", и да създаде едно от големите рок явления на новия век.

P.S. С комплименти към Бойко Димитров, Габриела Димитрова и Илия Димитров (нямат фамилна връзка) за проявеното позитивно отношение към MySound.bg, заповядайте и опитайте отново!  

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички