100 % Димитър Воев: Отвъд смъртта. Издателство "Парадокс" го връща сред нас да го п(р)очетем


100 % Димитър Воев: Отвъд смъртта. Издателство "Парадокс" го връща сред нас да го п(р)очетем

1654

"Непрочетено" на Димитър Воев е поредното меломанско четиво в каталога на издателство "Парадокс".

Луксозното издание се основава изцяло на ръкописния архив на вечния български ъндърграунд култ и за пръв път представя неговото творчество в автентичен и завършен вид. Стихосбирката, както подсказва и самото ѝ заглавие, се основава на тези в голямата им част непознати творби на Димитър Воев и представлява най-плътното свидетелство за поетичния гений на барда.

Книгата съдържа над 100 непубликувани досега произведения, както и повече от 80 архивни снимки, факсимилета и рисунки. Графичната концепция и оформлението са дело на Артур Панов, приятел на Воев и автор на популярното лого на Нова генерация. Фотографии: Нели Недева-Воева, Димитър Воев и личен архив.

Димитър Воев (1965–1992) e български поет, композитор и музикант, чийто най-активен период обхваща годините около падането на Берлинската стена. Той  е основател и фронтмен на редица музикални групи ( Вход Б, Воцек и Чугра, Кале), най-известната от които е митичната Нова генерация, чийто стил Воев определя като "студена вълна" (coldwave).

Най-популярният български член на легендарния "Клуб 27" оставя след себе си 12 тетрадки с ръкописи. Те са датирани между 1981 и 1992 г., но за някои от стихотворенията има основания да се смята, че са писани по-рано. Първата датировка е от 24 декември 1981 година, отбелязана в "Тетрадка по стенография от 7-ми клас".

През 2022 година отбелязваме точно три декади от деня, в който Воев полетя отвъд смъртта.

Съставител: Димитра Воева, предговор: Доротея Монова.

Обем: 272 стр.
Подвързия: Твърда
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-954-553-389-1
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички