Be Livin God: Sen I представя нов албум и късометражен филм


Be Livin God: Sen I представя нов албум и късометражен филм

908

След няколкогодишно затишие, Sen I ще представи новия си албум "Be Livin God" и късометражния филм към него.

Един от основоположниците на реге сцената у нас се завръща на сцената в Sоfia Live Club от 21.00 ч. на 16 февруари. Събитието ще бъде открито от Kin Riddimz, след което ще се състои премиерната прожекция на музикалния филм. За почитателите на реге класиката, тази година ще отбележим и рождения ден на Боб Марли с дългоочаквания live tribute в изпълнение на обновения Roots Rocket Band и специалното участие на Jahmmi, NRG_D и Juicy Horns. Музикантите са подготвили уникално тристепенно реге меню с над 2 часа музика на живо и много завладяващи реге сетове от селекторите на Zionlionz Soundsystem.

Звуково-лирическата картина на албума "Be Livin God" съчетава житейските послания на Sen I, засегнати в актуални социални и общочовешки теми и звученето на проекта, копродуциран от Kin Riddimz. Той се базира на класическия руутс реге стил, обогатен с някои по-съвременни музикални похвати и ритми. Добре известните позитивни послания на тази музика и свързаното с нея духовно учение са представени в нова светлина, отразяваща настоящите глобални и регионални процеси през призмата на различни символи и епохи. Последната композиция в диска - "Ела при нас", е и първата реге песен на български език, изпълнена от Sen I. 

Паралелно със завършването на работата по албума, Sen I започва снимките на едноименния късометражен филм. Двустранното значение, кодирано в заглавието, е представено в две преплитащи се нишки на развитие. Разкривайки основни черти на човешката същност, лентата насочва вниманието към дълбоката връзка между човека и динамичните природни сили - Be Living God. Любовта и преклонението към Висшата сила са представени като спонтанен израз на тази органична връзка, поощрявайки едно обновено, осъзнато отношение - Believe in God. Филмът утвърждава идеята за живот в хармония със заобикалящия ни свят, загатвайки за начини и стъпки към постигането му.

Билети за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена 20 лева. В деня на концерта и на мястоцената ще е 25 лева. 

Всеки, закупил билет за концерта, ще може на място да си закупи новият албум само срещу 10 лв.

Събитието е организирано с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура"/ National CultureFund, Bulgaria по програма "Творчески стипендии".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички