Честит рожден ден на "Плешивото куче". Ивайло Кицов, водещият на популярното предаване по БНР, черпи в ефир


Честит рожден ден на "Плешивото куче". Ивайло Кицов, водещият на популярното предаване по БНР, черпи в ефир

2112

•  Купон, парти, веселба, джумбиш или... както там го наречете: "Плешивото куче" отбелязва скромната, но славна една година в национален ефир

Водещият Ивайло Кицов си обича слушателите  - и топлолюбиви, и чепати, щом са в един отбор. Затова и ще почерпи с музика. Но на рожден ден - като на рожден ден, домакинстват Хобо Блус бенд воглаве с Ласло Фьолдеш, и Дьорд Сомяш. Както обикновено, и сега следва чудесна и меломанска плейлиста - с нови и вехти песни, тип редкажи, и любопитни факти.

• "Kolir", новият албум на многолюдната украинска формация Онука. Нати Жижченко, Дарина Серт и Мария Сорокина в акция, но не да крадат чужди български мъже по Черноморието, а на фронта, насред бомбите. За фолктрона и за това кой манипулира зрителския вот за Украйна и нейните представители Калуш оркестра (Kalush Orchestra ), които спечелиха тазгодишното издание на конкурса"Евровизия".

•  Честит рожден на:

- мултиинструменталиста, певец и композитор Габор Пресер (известен още и като Пици). Той изведе в звездна орбита супергрупата Локомотив ГТ до позицията на най-добрия и авторитетен рок-джаз колектив в целия бивш соцлагер и първият, гастролирал в САЩ, Великобритания и дори далечна Япония. Как точно беше събран този дрийм тийм? (С)помен за басиста Тамаш Сомло и барабаниста Йожеф Лаукс. Блус за тях.

- именития чехословашки певец, композитор, актьор и телевизионен водещ Вацлав Нецкарж: дългият му път от свирач в пилзенския театър "Алфа", през групата Бацили, та до  доносник на тайните служби в Чехословашката република и поддържник на Хуситсткото движение.

•  Мажорно и танцувално с Франк Ларс, всъщност Франк Харалд Стелцер - немски поп изпълнител от Мюлхайм. До 2000 година той беше активен музикант, след това се превърна в успешен автор на песни за други поп артисти. През миналата година обаче отново нахлу в немските класации със своя "Comeback-Best-Оf-Album", а съвсем скоро пусна и чисто новия си диск, "След всеки край идва началото", който предстои да бъде представен в някое от следващите издания.

• А благодарностите са за:…

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.
   
Снимка: BCCS

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички