Дебютен албум от Scotopia. "Cimmerian Red" ще бъде представен с концерт на живо в "Строежа"


Дебютен албум от Scotopia. "Cimmerian Red" ще бъде представен с концерт на живо в "Строежа"

1081

Тази седмица е премиерата на "Cimmerian Red" – дебютния албум на Scotopia, които само преди месец направиха първата си официална стъпка към българската алтернативна рок сцена, изстрелвайки своя първи сингъл и видео към него - "Stockholm". 

Албумът на бандата е наличен във всички аудиострийминг платформи от 17 март. Музикантите ще го представят като част от поредицата на столичния клуб "Строежа" New Born Sundays, на живо в 21.00.часа тази неделя, 19 март.

Мистериозното трио от музиканти, създадено през 2013 г., се превръща от неангажиращо хоби между приятели в безапелационен победител в конкурса "Силата на неизвестните", организиран от Радио Тангра Мега Рок и звукозаписното студио Audioslot през 2021 година. Тогава и там се ражда първият сингъл на Scotopia "Thumbsucker" под зоркото око (и ухо) на могъщия Васко Райков (Odd Crew).В Аudioslot е записан и целият дебютен албум с финансиране от националния фонд "Култура" и енергията на Projector Plus. Премиерната дата на албума за всички онлайн платформи за музика се състоя в петък, 17 март, но официално изданието ще се материализира в неделя, 19 март, когато парчетата в него ще прозвучат за първи път и на живо в "Строежа".

Специални гости на този премиерен лайв е софийската банда Out Оf Muse. В началото съставът търпи промени, но през декември 2021 г. достига до формацията, която година по-късно вече е издала и своя дебютен албум "Tвоето име". Тяхната музика е пътешествие през народни и фолклорни елементи, поп, блус и джаз, и дори по-тежка метъл жилка. Метафоричните лирики разказват истории за лунни слънчогледи, вътрешни монолози и иронията, съпътстваща живота.

Вратите на клуба отварят в 20.00 ч.

Входът е свободен, но публиката може да подкрепи групите като закупи техен официален мърч и албумите на младите банди на място в "Строежа".

Събитието във Фейсбук е тук:

https://fb.me/e/2IdREraJA

Scotopia са:

Пламен Михайлов – вокали и китара
Михаел Найденов – барабани
Йордан Паунов – бас китара

Out Оf Muse са:

Борислава Йорданова – вокал
Радослав Маринчев – китара
Снежанка Борисова – бас
Николай Станев – барабани

Press & Management: Projector Plus
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички