Deva Premal & Miten в България: Timeless. НДК се превръща в храм на 15 октомври


Deva Premal & Miten в България: Timeless. НДК се превръща в храм на 15 октомври

2102

Deva Premal & Miten включиха България в актуалното си световното турне Timeless и ще изнесат концерт в София на 15 октомври (събота).

Интригуващият им музикален стил е вдъхновяваща комбинация от ведически мантри и западни музикални похвати, която ще чуем всичко това в зала 3 на НДК. Ню ейдж и уърлд мюзик звездите идват у нас като част от световното турне, първо след като Дева беше номинирана за "Грами" заради едноименния си албум ("Deva"), а Митен получи международно признание за своя проект "Devotee". Заедно с тях на сцената ще се качат и музикантите от Temple Band, предвождани от басиста, дългогодишен съмишленик и партньор на Deva Premal - Джоби Бейкър.

Deva Premal & Miten наричат концертите си "обединение на сродни души", а с настоящата световна обиколка отбелязват 30 години Любов, Живот и Музика! "Ще погледнем назад към всичко, което сме създали,  ще свирим някои от ранните си творби. Да отбележим 30 години музика и връзка с нашата публика, е невероятно изживяване. За нас концертите ни са много повече от ентъртейнмънт. Като музиката ни се обедини с гласовете на публиката, тогава всяка зала става храм".

Митен допълва още: "Елате и пейте! Важното в тези времена е да останем свързани!".

В НДК ще прозвучи новата музика на Deva и Miten, създадена в техния дом в джунглите на Коста Рика заедно с Gayatri Mantra и много други вечни класики от техния 30-годишен репертоар.

Музиката на Deva Premal & Miten присъства в плейлистите на широк спектър от личности – от лидери като Далай Лама, през суперзвезди като Cher, духовни номади, пътешественици, рок и етно фенове – всички обичат да се отпуснат със звуците на тандема и определят концертите му като "момента, в който затаяваш дъх, поглеждаш навътре в себе си и поемаш музиката им – успокояващ балсам за душата". Звукът им е духовно пътуване, в което Изтокът среща Запада, а те самите са категорични, че пеенето на мантри винаги повдига духа, без значение как се чувстваш в момента.

Дева и Митен се срещат за първи път през 1990 година в ашрама на Ошо (Bhagwan Shree Rajneesh) в Пауна, Индия. Тя учи шиацу и рефлексология, а той е рок музикант, който се усъвършенства в медитацията.

"Започнахме да пеем заедно в ашрама, просто така, изживявайки и споделяйки наученото там - разказва Митен - Създаваме заедно един портал, през който преминаваме. Той не е дело само на музикантите и певците, а на всички в залата".

Билетите софийския концерт на Deva Premal & Miten - в системата на Eventim и билетна каса на НДК.

https://www.eventim.bg/bg/bileti/deva-premal-miten-sofia-national-palace-of-culture-hall-3-593376/event.html?fbclid=IwAR16XM7twHYennxDxApIaoDKCLUNKEvLJXr6qYNwzRpxJV3ovrHhvUP_eco

Предвидени са групови отстъпки при покупка на 6 и повече билета.

Повече за събитието:

https://fb.me/e/1DlvmdYGG

Още - тук:

http://devapremalmiten.com/Music

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички