Главен герой: Магистър Блус, представен от Любо Велев и Владо Хармониката в поредното издание на "Плешивото куче". Наздраве за рождениците: Петра "Суперфрау" Цигер, Ида Престер и Горан Брегович


Главен герой: Магистър Блус, представен от Любо Велев и Владо Хармониката в поредното издание на "Плешивото куче". Наздраве за рождениците: Петра "Суперфрау" Цигер, Ида Престер и Горан Брегович

1899

Дяволската музика - на нов глас в поредното издание на "Плешивото куче" тази събота.

• Аудио- и видеоалбумът "Блус" (SpinTime Productions) на Любо Велев и Владо Хармониката ще бъде излъчен премиерно в афиша на "София Филм Фест" в Дома на киното на 31 март. 15 композиции, изразяващи възхищението на авторите към този стил музика, които му вдъхват нов живот в няколко от неговите направления - традиционен, рок, кънтри, с уърлд до авангард елементи, съчетани с впечатляваща визия. И това ще бъде неговата радиопремиера в национален ефир.

- Всичко за "Блус" от неговите създатели - Владимир Стоянов "Хармониката" (Подуене Блус бенд, Блус общество, още - в албуми на Монолит и Блус трафик) и Любомир Велев - композитор, мултиинструменталист, тонрежисьор, видеографър и графичен дизайнер с над 300 музикални арт филма със своя музика, музика на група СЛАВ, а отсега и режисьор, сценарист, оператор и монтажист. Съпредседател на Гилдията на музиканите артисти съм Съюза на артистите в България, носител на "Икар" за съвременна българска музика през 2018 година, преподавател "Електронна и компютърна музика" в Софийския университет, в музикалния център на факултета за "Начално и предучилищно обучение".

- Може ли хладната скандинавска естетика на електронния жанр да мине под венчило с песента на Мисисипи?

- Повече музика или повече визия да очакват меломаните от проекта на тандема, какви изненади ще има още за  присъстващите на премиерата?

- Любо и Влади: "Have A Good Day"

• Наздраве за рождениците!

- Горан Брегович - сам, с Биело Дугме или пък с неговия Оркестър за сватби и погребения, Брегата съчета прочутото балканско твърдоглавие с традиционни мелодии и меки рок аромати, превъртайки в бърз ритъм тялото. Спомен за най-известния босненски музикант, кръстник и икона на балканската музика, от най-ранния му период - формацията Ютро, първообраз на Биело Дугме.

- Ида Престер - хърватската певица на фронта на колоритната тайфа Майка с корени от Сърбия, Хърватия и Черна гора, някога в Лолобриджида и Фрау Каисо. Ярко лице от малкия екран и активна личност, подкрепяща ЛГБТ движението за равноправие.

- Петра "Суперфрау" Цигер - германската певица от оркестъра Смоукингс, през Бранденбургската врата, Християндемократическия съюз и кабинета на Ангела Меркел, до най-новия ѝ бенд, сформиран през 2013  година.

Предаването с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички