Графа събра приятели, фенове и журналисти на премиерата на новия си албум "Вековна гора"


Графа събра приятели, фенове и журналисти на премиерата на новия си албум "Вековна гора"

1445

Най-ярките представители на българския шоубизнес уважиха Влади Ампов-Графа на представянето на новия му албум "Вековна гора".

Събитието се състоя в столичния клуб PM и събра на едно място певци, актьори, журналисти и топфенове на обичания български поп изпълнител. Сред гостите бяха Михаела Филева, Мария Илиева, Молец, Поли Генова, Евгени Генчев, Борислав БояджиевБорче, Елена Петрова, Явор Гърдев, Ромина Тасевска, Ники Кънчев, Стефан Щерев, Краси Куртев и Дънди от Акага, Тино, Ника, Саня Армутлиева, Сантра, Любомир Ковачев, Jeremy, Сашо Обретенов, Венци Трифонов и много други.

Дългоочакваният албум "Вековна гора" беше представен на гостите на премиерата лично от Графа, като погледите на всички бяха насочени към документален филм, искрен разказ за създаването му, режисиран от Свилен Славов. Последваха 16-те песни, всяка  със собствена индивидуалност и послание. Присъстващите се насладиха на новата продукция на Влади Ампов и оцениха нейното високо качество и емоционална дълбочина. Силно въздействащият видеокип към заглавната песен използва възможностите на изкуствения интелект (АI), за да ни пренесе в приказна метавселена. С "Вековна гора" Графа изпраща послания и споделя любовта си към България, като разгръща целия си творчески потенциал и новаторски усет. За епичното звучене на пилотния сингъл огромен принос има участието на прочутия по цял свят женски хор Мистерията на българските гласове. Във "Вековна гора" Влади Ампов комбинира неравноделен ритъм и електронни звуци, както и семпли с традиционни инструменти - гайда и дудук. 

В диска са 8 нови песни – 5 от тях самостоятелни и 3 интересни дуета. Там присъстват и превърналите се в хитове "Химера", "Ти грееш", "Утре отново" в оригинална и акустична версии, заглавният трак с участието на Мистерията на българските гласове, "Ванилия" с виртуозната цигулка на Веско Ешкенази и "Prime Time" с Wosh MC и FeeL.

Силно впечатление правят трите нови колаборации, включени в албума. Гостите на специалното събитие за първи път гледаха видеото на "Алиби", дует с Nicka, режисирано от Димитрис Георгиев, а по-внимателните забелязаха появата на Тино в края на кадрите. Предположенията са, че общата им песен от албума - "Фиаско", съвсем скоро също ще има клип. Младата Лидия Ганева е певицата в третия нов дует – "2:00 AM" и също дава заявка за бъдещ хит.

Новаторски, смели, но също и със запазената марка на Графа – чувствени, с дълбоки, закодирани в текста и музиката послания са композициите в новия албум. Автор на музиката традиционно е Графа, като в песента "2:00 АМ" си партнира с Веселин Ценов Algoriddim. Текстовете са на Графа, а в съавторство работи с Рейчъл Роу ("2:00 AM") и NDOE ("Утре отново" и "Вселена"). Гост автори са Кирил Ампов ("Грях" и "Помниш ли"), Иван Ланджев ("Здравей и довиждане") и Свилен Ноев ("Повече от радостта"). Абсолютно лично постижение е, че китарите в целия албум са изсвирени лично от Влади Ампов. По миксинга той работи заедно с Димитър Ганчев, а мастерингът е направен от носителя на "Грами" Дейв Къч.

Тази година се очертава да е най-силната в музикалния път на Графа, който не спира да покорява все по-високи върхове. Цяла България вече се вълнува за най-мащабното и грандиозно родно музикално събитие на годината – концертът на Влади Ампов на националния стадион "Васил Левски".

Той ще се състои на 30 септември.

Снимка: Нели Куртева

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички