"Има ли рокът минало"? е за Контрол-но на паметта. Плешивото куче подсказва тази събота


"Има ли рокът минало"? е за Контрол-но на паметта. Плешивото куче подсказва тази събота

1511

Пътешествието на Плешивото куче продължава с поредния епизод на меломанското предаване в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР тази събота, 18 март.
 

•  35 години от историческата първа репетиция на оркестър Контрол (на снимката). Един килер 2 на 2 метра с прозорче колкото половин вестник, но те не се събират там, за да се наслаждават на градинката пред Банишора, а да се бунтуват срещу системата - саркастично и пародийно. Вокално-инструменталният състав в (и извън) т.н. "второ рок поколение".

•  Цветя от края на 80-те, документирани от Стоян Гребенаров. Топфотографът открива изложбата "Има ли рокът минало" в ателието си на столичния булевард "Мадрид" № 19 от 19.00 ч. на 22 март.

•  Рей ван Цешау, фронтмен на знаменитите германски пънкари Приятели на италианската опера (Freunde der Italienischen Oper) - главeн герой във филма "Моят чичо Любен" на режисьорите Никола Бошнаков и Георги Стоев Джеки по сценарий на Ивайло Манев. Колоритният вокалист лети за София... 27-ото издание на "София Филм Фест" славно започна.

Честит рожден ден на:

- Дитер "Машината" Бир - от шлифовчик до певец и основен композитор на легендите Пудис, до върл индивидуалист впоследствие ("Любими стари правила"). Рокът като ерозия на тоталитарните режими в цяла Източна Европа много преди пукнатините в системата да станат очевидни и да доведат до нейната неочаквана смърт.

- Александър "Саша" Хабич. Известният белградски рок продуцент и композитор е вече на 65 години, но не напуска прекрасния осемдесетарски музикален сън на Югославия. Неговото име краси тавите на почти всички популярни солови артисти и групи от поп, рок и джаз направленията.

- We Love Hardcore: H.P. Baxxter - по паспорт Ханс Петер Геердес, на 59. Музикант, рапър, диджей, ремиксатор, продуцент, актьор и горивото в мотора на техно-рейвърите Скутър. Хепи хардкор. "Любов, щастие и палачинки". 
  
•  О, слънце, слънце: Плешивото куче чества пролетта.

Предаването с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка (арт-редкаж): Стоян Гребенаров 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички