Ищар и Горан Брегович хедлайн на фестивала South West в Благоевград. Първото издание на събитието е в парк "Македония" този уикенд


Ищар и Горан Брегович хедлайн на фестивала South West в Благоевград. Първото издание на събитието е в парк "Македония" този уикенд

1944

Това лято Благоевград ще домакинства нов музикален фестивал, който включва богато разнообразие от стилове и изпълнители.

Първото издание на South West Festival, организирано от община Благоевград съвместно с Bulgarian Live Music, ще се състои в парк "Македония" на 25 и 26 юни.

Заедно с едни от най-известните български изпълнители на сцената ще излезе и кралицата на световната етно музика Ищар, която е голямата звезда на първата вечер. Горан Брегович ще е хедлайнър във втория ден.

"Фестивалите в града винаги са носили един особен заряд и са празник, както за жителите на Благоевград така и за гостите, които идват специално за събитията. Сигурен съм, че поставяме началото на един летен фестивал, който дълго време ще представя разнообразна програма", споделя Илко Стоянов, кмет на Благоевград.

Керана и Космонавтите ще открият на 25 юни, а веднага след тях публиката ще чуе и хитовете на любимите български поп звезди Любо Киров и Мария Илиева. След ударното начало, вечерта ще бъде закрита от световноизвестната израелска певица Ищар.
 
На 26 юни, за начало публиката ще се наслади на завладяващите бийтове на трип-хоп формацията Mind Trips с вокалистка Алекс Раева. Следващи в програмата са Оратница, чието име произхожда от народния обичай "оратник" и съчетава българския фолклор с елементи от съвременни музикални стилове. Преди финала е група Балканджи, която създава авторски пиеси въз основа на традиционния рок и българската народна музика. 

Ищар се завръща в България, за да стъпи за пръв път на музикалната сцена в Благоевград. Сърцата ни ще туптят в ритъма на етно хитовете на певицата, а тя неведнъж е показвала своята любов към българската публика с изпълненията на "Я кажи ми, облаче ле бяло". Ети Зах, известна под творческия псевдоним Ищар, е родена в Кирят Ата, Израел, и има египетско и мароканско потекло. Нейната певческа кариера за почва на 15-годишна възраст, но не след дълго претърпява прекъсване поради службата на изпълнителката в израелската армия, където е сред първите жени авиационни механици. Вътрешният порив на Ищар да намери своето поле за изява я отвежда в Париж, където постига пълен разцвет в личен и кариерен план. Израелската вокалистка се превръща в сензация на световната сцена с незабравимите парчета "Horchathaicaliptus" и "Last Kiss" от нейния дебютен солов албум "Isthar: The Voice Оf Alabina".

Звездата на балканската музика Горан Брегович ще закрие South West Festival 2022.

Горан Брегович е най-разпознаваемото лице на световната музикална сцена от Балканите. Той има сръбски и хърватски корени, а негов роден град е Сараево. Интересът на Брега към музиката се появява едва след като във втори клас бива изключен от курса по цигулка в музикалната школа. Негови приятели го учат да свири на китара, като с преместването си в различни гимназии се присъединява към училищните групи. На 16-годишна възраст започва да се издържа сам като свири в механи, продава вестници и работи като строител. С навършването на пълнолетие талантливият младеж достига своя професионален разцвет с участието си в рок групата на Желко Бебек. Брега основава своя собствена банда - легендарната Bijelo Dugme, която просъществува цели 15 години. Амбициозният музикант композира и музика за филми с изключителен успех, което открива пред него нови хоризонти като работата с култови изпълнители, какъвто е Иги Поп. Музиката на Брегович има южнославянско и циганско звучене, което му печели почитатели от цял свят. Брега заема специално място в сърцата на почитателите си в България с неговия Оркестър за сватби и погребения с гласовете на две български народни певици. 

Билети - в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, зала "Яворов" в Благоевград, "Технополис", "Български пощи".

Цените са: регулярен еднодневен 55 лева, регулярен двудневен 85 лева, Golden Сircle еднодневен 70 лева, Golden Сircle двудневен 110 лева.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички