Ясен Зердев с дебютен албум, премиерата е в клуб Singles


Ясен Зердев с дебютен албум, премиерата е в клуб Singles

1420

Ясен Зердев ще представи  своя албум "Някъде по пътя" в клуб Singles, НДK, от 19.30 ч. този понеделник, 29 май. Премиерата е с вход свободен.

Музикантът е събрал екип от най-добрите композитори и текстописци за своя дебют. Сред тях са Рейчъл Роу, Крум Георгиев, Ясен Козев, Гери Турийска, Денис Попстоев и Пламен Денчев, работили с едни от най-изявените артисти в България, през последните 20 години. Дискът съдържа шест композиции, миксирани и мастерирани от Росен Стоев от Reptilla Studio. Дизайнът на обложката е дело на Александър Драговски, а рисунката е на художничката Лиляна Пeтрова (LULU).

По време на премиерата ще бъде представен и клип към пилотния сингъл "Тук съм" с режисьор Петър Димов от Dark White Vision. Във видеото участват близки приятели на артиста, сред които актьорите Китодар Тодоров и Константин Лунгов, Дони и Нети, Преслава Мръвкова, Иван Гатев, Криста, Страхил Велчев KINK, Славин Славчев и съпругата му Красимира, Лиляна Пeтрова (LULU), София Георгиева, Ива Дамянова, Мартин Костадинов, Ванеса Пеянкова, както и всички музиканти, композитори и текстописци, участвали в албума. На сцената в клуба с Ясен Зердев на живо ще се изявят музикантите Денис Попстоев (пиано), Иван Андреев (барабани), Евден Димитров (бас китара), Стефан Филипов (китара) и Ива Дамянова (беквокали).

Ето какво споделя Ясен (на снимката с Преслава и Ива) за дългоочакваната си мечта: "Не знам колко време е нужно на човек да осъществи една малка, но съкровена мечта. Чувството е невероятно! Тръгвайки по този път, никога не съм си представял, че може да се случи такова нещо с мен. Винаги съм стоял отстрани и съм се възхищавал на успехите на другите. Давам си сметка, че ние хората идваме и си отиваме много бързо и е важно да не изпускаме момента, да не изпускаме възможностите. Да не се страхуваме. Да не бъдем толкова крайно критични към себе си.

Изкуството, музиката – те са свещени. Те са Бог! Винаги съм мислил, че в споделянето се крие най-голямата и свещена магия на живота. Там, Някъде по пътя... Може би ни чака още един красив момент... заедно... ние... Опитвам се да съм смирен. Нямам никакви очаквания. Нямам идея утре какво ще се случи. Тихото ми щастие и любовта към хората, които бяха до мен, не могат да бъдат описани с думи!"

Албумът се издава и разпространява от "Пощенска кутия за приказки" благодарение на националния фонд "Култура".

Повече за Ясен Зердев

Между първи и седми клас учи в 7-мо СОУ "Св. Св. Седмочисленици", после завършва Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография със специалност печатни процеси. Започва първите си музикални изяви когато е на девет години в състава на първия момчешки хор в БългарияХор на Софийските момчета, с диригент проф. Адриана Благоева. Там пее в продължение на 16 години, като първите седем е част от момчешкия състав, а след това продължава още девет години в младежката формация към хора.

Когато е в 12-ти клас, започва индивидуални уроци по поп и джаз пеене при Алис Боварян и постепенно решава да развие хобито си професионално. Кандидатства в консерваторията, където го приемат на третата година. Завършва магистратура със специалност поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян. Когато е четвърти курс в консерваторията, решава да се запише за участие в музикалното риалити Music Idol Bulgaria. Стига до края на надпреварата и на големия финал се класира на трето място. След участието в Мusic Idol получава покани в най-различни големи телевизионни предавания и шоута. Участва като вокалист в бенда на Дани Милев в първият сезон на Dancing Stars Bulgaria (2008 г.). След това се включва като беквокал в бенда на третия сезон на Music Idol Bulgaria (2009 г.). Става част от бенда на музикантиТЕ в двата сезона на "Шоуто на Иван и Андрей" по Нова телевизия (2009 – 2011 г.). Работи с едни от най-добрите музиканти в България.

След съвместната си работа в телевизионни формати, Добрин ВекиловДони го кани да участва и като вокален педагог в последните три сезона на X Factor Bulgaria по Нова телевизия. Има многобройни участия в записите на дублираните на български песни към едни от най-известните анимации на големия и малкия екран.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички