Kataklysm, Soilwork и Wilderun със съвместен концерт в София, съпорт ще се нашите Deadscape


Kataklysm, Soilwork и Wilderun със съвместен концерт в София, съпорт ще се нашите Deadscape

1106

Канадските дет метъл ветерани Kataklysm и шведските мелодет машини Soilwork се завръщат в България по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис", но този път заедно.

Шоуто в София ще се състои в голямата зала на клуб Mixtape 5 (в подлеза на НДК) на 20 април. Официален съпорт на турнето е Wilderun. Но събитието ще бъде открито от софийската мелодет банда Deadscape.

Не са много групите, постигнали това, което Kataklysm са през дългата си кариера. Но това, което наистина ги отличава от масата е, че имат реална визия за света и създават перфектен музикален пейзаж, с който да го опишат. Последният им албум "Unconquered" вдъхва живот и нова енергия, въпреки сегашното хаотично състояние на света. Именно тази комбинация, заедно с безмилостната и органична способност на бандата да твори, са основната причина да изтръпваме, слушайки тяхната музика.

Още по-вълнуващо е, че ще ги видим заедно на една сцена с не по-малко разтърсващия колектив Soilwork, който се завърна с дванадесетия си студиен албум "Övergivenheten". Той представя групата в разцвета на силите ѝ точно тази фаза от живота ни, която е беляза на от период от време, който вероятно никой на тази планета няма да забрави толкова бързо. Обиколката на шведите е в подкрепа на новото издание, което успяха да запишат по време на пандемията и очакваха с нетърпение възможността да го свирят пред публика. Барабанистът Bastian Thusgaard споделя, че не знае какво да очаква, когато отново излезе на сцена след толкова време на изолация.

За съжаление, на 14 септември, дългогодишният китарист и текстописец на бандата David Andersson трагично ни напусна и така "Övergivenheten" се превърна в последния диск, записан с него. Въпреки това Soilwork заявиха, че няма да трепнат и ще продължат да дават свобода на своята креативност – от една страна да развиват и споделят личния си опит, а от друга – да служат на феновете си. Всеки има нужда от творчество и музика в живота си и каквото и да се случи, тези музиканти няма да стоят на едно място, а ще дават на феновете си това, което заслужават – истинска и неподправена музика.

Deadscape са активна част от родната метъл сцена, а именно хедлайнърите на вечерта са част от бандите, от които черпят вдъхновение. Тъй като Kataklysm и Soilwork не успяха да включат четвърта група в турнето си, но предоставиха възможност на  СМЕ да предложат най-подходящата местна банда, която да открие концерта им София. Силно впечатлени от музиката на Deadscape, мелодет квинтетът категорично беше техния избор.

Щастливи сме, че точно ние имаме възможност да предоставим сцена в България на тези уникални в стила си групи и нямаме търпение да разберем какво са ни подготвили, не крият организаторите.

Билети за концерта - в продажба чрез мрежата Bilet.bg (вкл. и магазини "На тъмно"), както и онлайн на www.sme.bilet.bg на цени от:
- 40 лв. за първите 100 билета
- 60 лв. до 19 април вкл.
- 70 лв. в деня на концерта

* Деца до 10-годишна възраст влизат без билет, но с придружител.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички