Концерт като радиопредаване: Мирослава Кацарова празнува 20-годишнината на Дезафинадо


Концерт като радиопредаване: Мирослава Кацарова празнува 20-годишнината на Дезафинадо

863

Desafinado Live e името на концерта, с който джаз певицата и радиоводеща Мирослава Кацарова ще отбележи 20 години в ефира на радио Jazz FM.

Премиерата на предаването "Дезафинадо" с автор и водещ Мирослава Кацарова е била през 2001 г. на 4 декември. Първото му излъчване в ефир е било в събота. Концертът по случай неговата 20-годишнина ще се състои в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 4 декември (събота).

Вокалистката ще бъде съпроводена от Мирослав Турийски - пиано/аранжименти, Младен Димитров - барабани и Мирослава Кацарова - вокал. Гост-музиканти са една от най-добрите изпълнителки на боса нова в България - Павлета Семова (вокал) и Димитър Семов (уду/перкусия).

Програмата включва класическа и съвременна боса нова, както и някои композиции на български език от оригиналните песни на Мира Кацарова в тази стилистика.  

През цялото събитие Мира ще разказва историята на боса нова и ще превърне концерта в нещо като радиопредаване с жива музика и анонси. Именно работата на Кацарова в радиото през последните 20 години е белязала и нейните концерти, в които тя винаги разказва историите на песните, които изпълнява.

"Дезафинадо" е първото предаване на Jazz FM. Името му е взето от прочутата песен със същото заглавие на Антонио Карлос Жобим. Предаването е посветено на латино джаза във всичките му проявления - магнетичната смес на бразилска музика с джаз, което в края на 50-те и началото на 60-те наричат боса нова; всички автентични латиноамерикански стилове свързали се под различна форма с джаза; смесването на електроника, латино и джази елементи – явление, което от 90-те насам преживява различни метаморфози и в крайна сметка става по-известно като Neo Brazil или бразилектро.

Мира избира името "Дезафинадо", защото думата е музикален термин, който означава тон извън лада, леко фалшив. Така, леко фалшиво и странно, е звучал блу тонът от джаза, когато се смесва с бразилските стилове шоро, шориньо и самба. Така се ражда боса нова, в която горчиво-сладките настроения са подчертани от тъгата на джаза и безметежната любов към живота в бразилската музика. Дезафинадо е другост, различност, неконвенционална среща на музикални култури и стилове, символ на близостта на две различности.

В предварителна продажба в мрежата на Eventim са билети на стойност 15 лв.

На място цената им ще бъде 20 лв.

Sofia Live Club ще отвори врати в 20.00 ч.

Концертът се реализира с медийната подкрепа на Jazz FM радио. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички