Легeндарната дива Омара Портуондо отново в София. На прощаване


Легeндарната дива Омара Портуондо отново в София. На прощаване

1197

Автентичната гранд дама на кубинската музика и неофициален посланик на Хавана по света - Омара Портуондо, ще изнесе концерт в София в зала 1 на НДК на 12 юни.

Харизматичната певица и символ на неизчерпаема енергия и емоция е на ново световно турне, част от което става и България.  Плодотворната повече от 60-годишна творческа кариера на кубинската Едит Пиаф е изпълнена с многобройни отличия и признания, включително и награда "Грами" за най-добър албум. През 2009 година тя получи "Латино Грами" за албума си "Gracias", но забележителното е, че тя става и първият кубински изпълнител, който печели тази престижна награда. През 2021 г. Омара е удостоена с наградата Songlines Pioneer Award, a през 2022 г. изнася концерти в "Карнеги Хол" в Ню Йорк и оглавява Световния музикален фестивал в Осло.

Неизчерпаемата енергия на кубинската изпълнителка продължава да впечатлява критиката и публиката и Омара и до днес не слиза от световните афиши. През 2023 г. непреходната Омара Портуондо планира да посети Мексико, Бразилия, САЩ и Европа.

Звездата на Омара изгря през 50-те години на миналия век, но докато ранните ѝ записи я превърнаха в звезда в Куба, участието ѝ в албума и в документалния филм The Buena Vista Social Club фокусират международното внимание върху нея. А соловият ѝ албум "The Buena Vista Social Club Presents Omara Portuondo" (2000), затвърждава статута ѝ на един от най-големите музикални посланици на Куба.

Концертът на кубинската звезда в София е част от световното турне Vida и е по покана Fest Team. За повече актуална информация и новини, събитието във Фейсбук е: https://fb.me/e/3mOtsUDoB.

Билети - в мрежата на Ticketstation.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи. 
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички