Магичната Trigaida с голям концерт в Sofia Live Club. Полуфиналистите от "България търси талант" ще представят албума "Elate" и нови композиции


Магичната Trigaida с голям концерт в Sofia Live Club. Полуфиналистите от "България търси талант" ще представят албума "Elate" и нови композиции

1594

Една от най-актуалните и самобитни български формации в момента - Trigaida,  ще изнесе голям концерт в Sofia Live Club в четвъртък, 26 май. 

Музикантите, прочули се в цялата страна с харизматичните си изпълнения в телевизионното шоу "България търси талант", ще представят за първи път на живо съвсем нови композиции. Към групата ще се присъединят и певици от НУФИ "Широка лъка", които ще внесат допълнителен заряд в магията на традиционното хорово пеене в съвременен вариант. Присъстващите ще могат да се насладят и на специалните атмосферични визии и анимации на майсторите в жанра Electrick.Me.

В репертоара на Trigaida са и превърналите се в любими на феновете парчета от суперуспешния им дебютен албум "Elate". Както MySound.bg нееднократно писа, творбата смесва традиционен български фолклор със съвременна електронна музика, откъдето идва и оригиналното жанрово определение фолктроника. Той е щедро подплатен с вдъхновения от други направления, сред които джаз, уърлд мюзик и неокласика. Изданието задълго се задържа на първо място в чартовете на радиостанциите в САЩ след премиерата си миналата година.

Формацията е съвкупност от трима разнородни музикални таланта и ярки личности, намерили общ език в интерпретацията на традиционна народна музика и добавящи към нея щипка индивидуалност и модерен звук. В Trigaida са многоликият електронен артист и продуцент Иван Шопов (програминг), мултиинструменталистът Георги Маринов - Хорхе (гайда и диджериду) и Ася Пинчева (вокали).

2022 година със сигурност ще бъде запомнена от тях. Още самото ѝ начало бе силно за музикантите с участието им на Експо 2020 в Дубай, където официално представиха България. След като стигнаха до престижния полуфинал на "България търси талант" преди няколко седмици, тримата отпътуваха за фестивала в Шуша, Азърбайджан, където също научиха за малката ни страна благодарение на тяхното запомнящо се музикално присъствие.

Билети за концерта - в магазини "На тъмно" и онлайн на:

https://bit.ly/Trigaida

Актуална информация - във Фейсбук страницата на събитието тук:

https://www.facebook.com/events/729933954852147

Снимка: Night Shift Productions 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички